featured

Ekrem İmamoğlu: ″Millet İttifakı’nı iktidar yapacağız″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili Engin Altay ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Sinop’u ziyaret etti.

Altay ile İmamoğlu’na, Sinop ziyaretinde, eşleri Fatoş Altay ve Dilek İmamoğlu da destek verdi. Altay ve İmamoğlu’nun Sinop’taki ilk durakları Gerze ve Erfelek ilçeleri oldu. Altay ve İmamoğlu, Gerzelilere Demokrasi Parkı’ndan, Erfeleklilere ise Musa Can Parkı’ndan hitap etti.

@chpsinop

Altay tarafından anons edilen İmamoğlu, konuşmalarına, Sinop’ta ve Karadeniz’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

“Millet İttifakı’nı iktidar yapacağız”

İmamoğlu, 2017 yılından bu yana bir ittifak mücadelesi verildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Millet İttifakı’nı iktidar yapacağız. Ama esasen biz, 86 milyon insanımızı, milletimizi iktidar yapacağız. Bir kişinin iktidarı bitecek, bir avuç insanın mutlu olduğu dönem bitecek, 86 milyon insanımız mutlu olacak. Herkes mutlu olacak. Partizanlığı çöpe atacağız. İnsan kayırmacılığını çöpe atacağız. Adalet, hak, hukuk gelecek, liyakat gelecek. Hukuksuzluk, kayırmacılık; bütün bu duyguları bertaraf edeceğiz. Ve göreceksiniz, seçim bittikten sonra 86 milyon insanın eşitlendiği bir dönem başlayacak.”

“Cumhuriyet’le yönetilmeye 100 yıl önce karar verdik”

“Biz, Cumhuriyet’le yönetilmeye 100 yıl önce karar verdik” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Çelme takarak, karalayarak, lekeleyerek kötü bir dönem yaşatıyorlar bize. Bu atmosferi, bu milletimizin hiçbir ferdi hak etmiyor. Hukuksuzlukla, yargıyı siyasetin silahı haline getirip, insanların yaşamını zehir ederek memleket hiçbir fayda elde etmez. Çocuklarını umutsuzlaştırarak, gençlerine ‘Yurt dışına giderse gitsin’ diyerek bu memleket hiçbir şey kazanmaz. Bu memleketin insanı bunu hak etmiyor. Ne yapacağız biliyor musunuz? Onu, 14 Mayıs’ta yollayacağız. Dönemi bitti. O aklın, o zihnin dönemi bitti. Fırça atmak yok, kimsenin haddi değil.”

“Şimdi temel unsurları düzelteceğiz”

İmamoğlu, “Temel unsurlarımız sıkıntıya uğramıştır” diyerek, “Şimdi temel unsurları düzelteceğiz. Demokrasiyi, hak, hukuk, adaleti, eğitimi, kadın haklarını, çocuklarımızla gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı ilke edinen bir dönemi var etmek adına, bir seferberlik hükümeti kuruluyor. Bu seferberlik hükümeti, altı siyasi partinin yan yana geldiği bir hükümet olacak. Ve bizlere de sefer görev emri çıktı. Bizi davet ettiler. Dediler ki; ‘Kadim Osmanlı İmparatorluğu’nun başkentliğini yapmış, dünyanın en güzel şehri, dünyanın başkenti İstanbul’un Belediye Başkanı, gel bizimle çalışacaksın.’ ‘Milletimizin emrine amadeyiz’ dedik, yollara çıktık.” ifadelerini kullandı.

“Ayrışmak isteyen kendi yoluna gider, ama siz ayrışmayacak, oyları bölmeyeceksiniz”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayrışmadan değil, birleşmeden yana olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Sevgili çocuklar, sevgili gençler, oy veren vermeyen herkes, hanımefendiler, beyefendiler Sandıkta ayrışmaya müsaade yok. Asla ayrışmayacaksınız. Oyunuzun yeri, Millet İttifakı. Oyunuzun yeri, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu. Dolayısıyla, ayrışmak isteyenler olabilir. Biz, onlara bir şey demiyoruz. Ama siz ayrışmayacaksınız. Ayrışmak isteyen kendi yoluna gider. Ama siz oyunuzu bölmeyeceksiniz. Oyunuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na kullanacaksınız.”

İmamoğlu’ndan depremzede öğrencilere: “Bu memlekette ne varsa, beraber paylaşacağız ve tekrar ayağa kalkacağız”

Altay ve İmamoğlu, Gerze-Erfelek buluşmalarının ardından Sinop’a geçti. CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ile birlikte Sinop Mahmud Kefevi Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Altay ve İmamoğlu, burada kalan depremzedelerle bir araya geldi.

Afeti yaşayan vatandaşların sorunlarını dinleyen Altay ve İmamoğlu, deprem bölgesinden gelen bir grup öğrenciyle de sohbet etti. Depremzede öğrencilere nereden geldiklerini ve nerede okuduklarını soran İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Zor bir zaman ama aşacağız. Zor olduğunu biliyoruz. Birbirimizi anlayacağız, dertleşeceğiz, paylaşacağız ve inşallah aşacağız hep beraber. Ben, aslında o bölgedeki üniversite öğrencilerini Türkiye’ye dağıtırlar diye düşündüm. Yani bu çok iyi de olur. Bazıları Hatay’da belki iki dönem böyle devam edecek. Biz oradayız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz. Şu anda yaklaşık bin 500 personelimiz var. Ben de bayramın birinci günü inşallah Dilek Hanım’la orada olacağız. Elimiz orada her anında. İnşallah 15 Mayıs’tan sonra, daha da düzenli bir çalışmaya hazırlıyoruz. Sadece Hatay değil, bütün şehirlerimizi. 15 Mayıs’tan sonra daha hızlanacağız, daha hızlı yol alacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekrem İmamoğlu: ″Millet İttifakı’nı iktidar yapacağız″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin