featured

Hasan Kızılboğa: “Kimse dini değerlerimizle alay edemez”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasan Kızılboğa: “Kimse dini değerlerimizle alay edemez”

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısına tepki gösterdi.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Şarkıda yer alan “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Sanatçı topluma yön verir. Sanatçı da haddini bilecek. Toplumun değerlerine hakaret edemezler, dini değerlerimizle alay edemezler, buna izin vermeyiz” dedi.

Başkan Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e, diyen bir sanatçıya saygı duymamızı kimse beklemesin. İnsanlığın en önemli değerlerinden olan Hz.Adem ve Hz.Havva ile ilgili bu sözler toplumumuzda hoş karşılanamayacak sözlerdir. Kimse haddini aşıp dini değerlerimize hakaret edemez. Cahil olmayan bir sanatçı toplumun değerleriyle uğraşmaz, onlara hakaret etmez. Aksine toplumsal duyarlılığa sahip olarak eserlerini oluşturur. Gündemden düşenlerin dini değerlerimize saldırıyor. Bir dönemde gündem olmak isteyen Türklüğe hakaret ediyordu. Ama unutulmasın ki İYİ’ler olarak ne dinimize ne de Yüce Türk milletine hakaret ettirmeyiz. Sezen Aksu derhal özür dilemeli ve bu sözde şarkıyı kaldırmalıdır.”

Kızılboğa, son günlerde yaşanan cemaat tartışmalarına da değinerek, “Sözde cemaatler üzerinden İslam’ı ve dini değerlerimizi karalama kampanyasını görüyoruz. Müslüman illa bir cemaate bağlı olmak zorunda değildir. Kur’anı Kerim, Peygamberimizin sünneti bizlere yol gösterecektir. Cemaatlerin artması Diyanet İşleri Başkanlığının işini iyi yapmadığını ortaya koymaktadır. Talebe göre fetva hazırlayan bu kurum aynı performansı halkın dinini öğrenmesi için harcamış olsa ortada bu tür cemaatler, tarikatlar olmaz. Din kimsenin tekelinde değildir. Birleri çıkıyor sayın Erdoğan’ı peygamber ilan ediyor. Yaşanan bu üzücü olayları tasvip etmiyoruz, hepsini şiddetle kınıyoruz. Dinimize kim zarar vermeye kalkarsa karşısında İYİ’leri bulacaktır” şeklinde konuştu.
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hasan Kızılboğa: “Kimse dini değerlerimizle alay edemez”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin