featured

İngiltere İçişleri Bakanı Braverman: “BM Mülteciler Sözleşmesi değişmeli, eşcinsellere ayrımcılık yeterli iltica sebebi değil”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mülteciler konusundaki uluslararası düzenlemelere ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne itirazlarını bir süredir dile getiren İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, ABD’de bir düşünce kuruluşundaki konuşmasında 1951 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Mülteciler Sözleşmesi’nin artık değişmesi gerektiğini savunuyor.

Washington’daki American Enterprise Enstitüsü adlı sağcı düşünce kuruluşunda konuşan Braverman “Artık bambaşka bir dünyada yaşıyoruz” diyerek mülteciler konusunda, İngiltere’de de tartışma yaratan yaklaşımını uluslararası platforma taşıdı.

Braverman mevcut mülteci hukukunun giderek daha esnek yorumlandığını ve “zulümden kaçanlara” yardım etmekten, “önyargıdan korkanlara” yardım etmeye doğru kaydığını söyledi.

“Dünyada, eşcinsel olmanın, ya da kadın olmanın çok güç olduğu geniş bölgeler var. Bireyler zulüm görüyorsa korumalıyız. Ama sadece eşcinsel ya da kadın olmak ve ülkende ayrımcılığa uğramaktan korkmak mülteci statüsüne hak kazanmak için yeterli değil” dedi.

Braverman, hukukun yorumunda, mülteci statüsü için aranan “kuvvetli temellere dayalı korku” yerine “inandırıcı” ya da “makul korku” kavramının geçtiğini de düşünüyor ve böylelikle mülteci statüsü almanın kolaylaştırıldığı ve çok daha fazla insana daha esnek sebeplerle mülteci statüsü verildiğini savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere İçişleri Bakanı Braverman: “BM Mülteciler Sözleşmesi değişmeli, eşcinsellere ayrımcılık yeterli iltica sebebi değil”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin