featured

Kiracıların ve ev sahiplerinin beklediği düzenleme yolda.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SERT TEDBİRLER GELİYOR FAHİŞ FİYATA EVİNİ KİRAYA VEREN EV SAHİPLERİ (1-yıl ile 3 -yıl hapis cezası yolda…)
Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş fiyat artışları nedeniyle yüzde 25’lik sınırlama gelmişti. Yapılan düzenleme ile birlikte 1 sene boyunca kiralara en fazla yüzde 25 zam yapılması kararlaştırılmıştı. Söz konusu düzenlemede 1 yıllık kira düzenlemesine ilişkin, “11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında (1 Temmuz dahil) yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak” ifadelerine yer verildi.

Zam sınırı Temmuz ayında sona eriyor. Gözler ise meclisten gelecek düzenlemede. AK Parti yetkilileri yaptıkalrı açıklamada sürenin uzatılacağı mesajlarını vermişti. Ancak bu konuda kanun teklifi ya da düzenleme henüz gelmedi. Bu nedenle yeni kira düzenlemesinin ne zaman geleceği, hangi tarihler arasında geçerli olacağı henüz bilinmiyor.

Kiralık evlere ilişkin düzenlemelerin daha sert olması bekleniyor. Evini piyasanın üzerinde iraya veren ev sahiplerine 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verilecek. Kira ile geçinen ev sahipleri, kendilerinin de mağdur olmadığı bir düzenleme bekliyor.

Kiracılar ile mülk sahipleri için arabuluculuk sistemi de yakın zamanda devreye alınacak. Son dönemlerde ciddi şekilde artan kiralar, ev sahipleri ile kiracılar arasında önemli sorunlar çıkmasına yol açtı. Zamda anlaşamayanlar, tahliye kararı isteyenler mahkemelerin yolunu tuttu. Ancak mahkemelerdeki dosya sayısının artması, kiracı ev sahibi davalarının kısa sürede çözülmemesine, davaların uzamasına neden oluyor. 1 Eylül’de devreye girecek düzenleme sonrası sorunların hızlıca çözülmesi bekleniyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiracıların ve ev sahiplerinin beklediği düzenleme yolda.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin