featured

“KURTULUŞ TAYANÇ ÇALIŞIR KISA ÖZGEÇMİŞİ NE SIĞDIRDIKLARI“

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“KURTULUŞ TAYANÇ ÇALIŞIR KISA ÖZGEÇMİŞİ NE SIGDIRDIKLARI“
Hukukçu yazar filozof ve örnek bir kanun adamı.

-Tarsus’un Çiçekli Köyü’nde dünyaya geldi.

Lapseki, Siverek, Iğdır, Nizip, Bolvadin, Babaeski, Ceyhan, Malatya ve Erzurum’da Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı. (Halen Mersin Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktadır.)
-Yaklaşık iki yıl YARGITAY CUMHURİYET SAVCILIĞI görevinde bulundu.
-TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ’NDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ olarak çalıştı.
-GAZİANTEP BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ 16. CEZA DAİRESİ BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPTI. Buradaki iki yıllık görev süresi içinde Daire’ye gelen 7000 dava dosyasının yaklaşık 6800’ünü neticelendirdi ve geride sadece 211 dosya bıraktı. Gelen her bir istinaf dosyasının yaklaşık (ortalama) 35 günlük süre içinde sonuçlandırılmasını sağladı ve o zaman için ve hatta şimdi bile kırılması güç bir rekora imza attı.

Kitap ve makale çalışmalarını son yıllarda “Bütün Maddeleriyle- Türk Ceza Yasası Şerhi”, “Özel Ceza Yasalarındaki Suçlar” ve roman, felsefe ve şiir alanlarında yoğunlaştıran Kurtuluş Tayanç Çalışır’ın;

OKUDUĞU FAKÜLTELER (Lisans Eğitimleri); 1. Hukuk 2. Felsefe 3. Sosyoloji 4. Tarih 5. Halkla İlişkiler 6. Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler 7. Kamu Yönetimi 8. Uluslararası Ticaret ve Lojistik 9. Coğrafya; olmak üzere 9 lisans eğitimi ve Spor Yönetimi alanında olmak üzere 1 ön lisans eğitimi OLMAK ÜZERE TOPLAM 10 ÜNİVERSİTE BÖLÜMÜNDE OKUMUŞTUR.

OKUDUĞU YÜKSEK LİSANSLAR; 1. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2. İnsan Psikolojisi ve İletişim 3. Güvenlik ve Adli Bilimler 4. Kadın Araştırmaları olmak üzere TOPLAM 4 YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ BULUNMAKTADIR.

Bunların yanında “Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı” ve “Senaryo Yazımı” alanında ayrı ayrı eğitim görmüş olup, bu eğitimlerin sonucunda her bir alanda uzmanlık belgesi ve sertifika almıştır.

-Hukuk, felsefe, sosyoloji ve edebiyat alanlarında olmak üzere TOPLAM 43 KİTABI VE ONLARCA MAKALESİ YAYINLANDI.

-İki uluslararası bir de ulusal düzeyde olmak üzere toplam 3 SEMPOZYUMDA BİLDİRİLER SUNDU.

-17 Ağustos Depreminden sonra çıkan bedelli askerlik uygulamasına “eşitlik” ilkesine aykırı olduğunu düşündüğünden karşı çıkarak, 11 gün ile yaşı tutmasına rağmen bedelli askerlik yapmadı ve Konya’daki yedek subay okuluna gitti. Orada dereceye girmesi nedeniyle, (dereceye girenlere tanınan) görev yerini seçme hakkını, depremin merkez bölgesi olan Adapazarı İli’nden yana kullanarak, askerlik görevini depremin hemen ertesinde, gönüllü olarak Adapazarı’nda Asteğmen olarak yaptı.

FETÖ aleyhine yazdığı yazılar dolayısıyla 2010 ve 2011 yıllarında HSYK’da FETÖ’nün etkin olduğu dönemde FETÖ’cüler tarafından, telefonu örgüt üyeliği suçlamasıyla hukuksuz bir şekilde dinlenilmiş ve sağda solda siyasal konuşmalar yapmaktan, DHKP-C sempatizanlığına ve Alevicilik yapmaya kadar çeşitli siyasal suçlamalar içeren kumpas girişimlerine maruz kalmış olup; telefonunun hukuksuz bir şekilde dinlenilmesi dolayısıyla yaptığı şikâyet dolayısıyla başlatılan soruşturma sonucunda, bir kısım kamu görevlisi hakkında FETÖ’cü olduklarından bahisle, FETÖ üyeliği ve yöneticisi olmaktan dolayı kamu davası açılmış ve sonuçta sanıklar Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce cezalandırılmışlardır.

Nihal Taş

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
“KURTULUŞ TAYANÇ ÇALIŞIR KISA ÖZGEÇMİŞİ NE SIĞDIRDIKLARI“

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin