featured

Mahremimiz namahrem olmasın !

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahremimiz namahrem olmasın !

Muhtemelen bir çoğumuz farkında ancak dikkat çekmek ve farkındalık kazandırmak için bu paylaşımı yapıyorum.

Bir çok yerli yabancı testleri inceledim, kendim bizzat testler yaptım, çevremden bilgiler topladım. Karşımıza çıkan reklamlar telefon görüşmelerimizin içeriğinin takip edildiğini gösteriyor. Hatta bir adım ileri giderek ortam konuşmalarını da bir şekilde depolayıp analiz ederek karşımıza buna uygun reklamlar çıkartılıyor.

PEKİ YA KİŞİSEL VERİLERİMİZ?

Bana göre remarketing reklam belki de bu problemin en masum tarafı. Kişisel verilerimiz, özel konuşmalarımız, izlediğimiz video ve içerikleri, okuduğumuz kitap, eğilimlerimiz çok farklı şekillerde de kullanılıyor olabilir.

Özetle tüm uygulamalar, mail sistemleri, sosyal medya platformları, telefon üretici firmaları, işletim sistemleri, giriş yaptığımız internet siteleri tarafından ayrı ayrı takip ediliyoruz.

BENİM GİZLİM SAKLIM YOK DEMEYİN!

Takip edilsem ne olacak ki benim gizlim saklım yok diyebilirsiniz. Ama birilerinin sizi babanızdan kardeşinizden daha iyi tanıması sizi rahatsız etmiyor mu? Ya size dair bilgilerin, eğilimlerin, mahreminiz olan görsellerin para karşılığı biryerlere pazarlanması? Ayrıca bu bilgilerin nerelerde kullanılacağını tahmin etmeniz için bilim adamı olmanıza gerek yok. Biraz hayal gücünüzün olması yeterli…

Birilerinin kişisel verilerimizi depolayıp birilerine peşkeş çekmesi kabul edilemez olsa da aslında ülkeler arası soğuk savaşların bittiği, stratejik savaşların başladığının da göstergesi olan bu tür projelere vatanını seven hiç bir kimsenin fırsat vermemesi lazım. Bunun için de kendi yazılımlarımızı kendimiz üretmemiz son derece önemli diye düşünüyorum.

Facebook’un 19 milyar dolar ödeyerek satın aldığı WhatsApp’ın günlük 2 milyara yakın aktif kullanıcısı, her gün toplamda 100 milyar civarında mesaj atıyor. Devasa sunucu giderleri olan yazılımın Whatsapp Business üzerinden yıllık geliri sadece 112,5 milyon dolar. 19 milyar dolara alınan uygulamanın yıllık geliri sadece 100 milyon dolar civarında olması bana göre meseleyi özetliyor. Peki ya siz hiç bu açıdan baktınız mı?

Takip ediliyoruz, verilerimiz başkaları tarafından depolanıyor bir gün veya her gün kullanılmak üzere. Ve bunu bazen ücretli bazen ücretsiz ama tamamen gönüllü olarak talep ediyoruz ve fırsat veriyoruz aslında. ( Parmak izi kaydı, Retina kaydı, Yüz kaydı )

Sizler de bu konuda yaşadığınız tecrübeleri, ekran görüntülerini veya destekleyici bilgileri yorum olarak paylaşabilirseniz sevinirim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahremimiz namahrem olmasın !

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin