featured

MHP’nin milletvekili aday listesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız, partinin dün akşam kamuoyuna açıkladığı 28’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Listelerin sunulmasından sonra açıklama yapan Yıldız, yüzde 7 seçim barajının da ilk kez 14 Mayıs’ta uygulanacağını ancak seçim barajının hesaplanmasında ittifak oylarının toplamı esas alındığı için bir anlamda barajın da sıfırlandığını söyledi.

Yıldız, ittifakların ortak liste girişimini ise eleştirdi:

“Oy verme hakkının sapmasına yola açan artık oy sistemi, Cumhur İttifakı’nın yaptığı değişiklikle kaldırılmıştır. Bu değişiklik kendini var eden siyasi partiye ihaneti bir meta gibi pazarlayan demokrasimizi dejenere eden pazarlık amacıyla kurulan tüm yapıların planlarını alt üst etmiştir.

“Bu yapılar hep birlikte CHP’ye iltica etmişlerdir. Bir partiden tek listeden seçime girilmesini aritmetik olarak en avantajlı formül olarak sunanlara, şimdilik şunu söylüyoruz: MHP’nin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülün üzerinde olduğunu hatırlatırız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP’nin milletvekili aday listesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin