featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ömer Tınığ’dan Mersin’in Eskimeyen Balık Ekmek Kültürü

Ömer Tınığ’dan Mersin’in Eskimeyen Balık Ekmek Kültürü

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Tınığ’tan Mersin’in Eskimeyen Balık Ekmek Kültürü

 

Çamlıbel Balık Lokantaları Kooperatifi başkanı ve Şimal Yıldızı mekan işletmecisi Ömer Tınığ’ın kooperatif ve Mersin’in köklü balık kültürü hakkındaki açıklamaları:

“Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz.”

Yıllardır Çamlıbel’de, teknemizde halkımıza, yerli ve yabancı turistlere restoran hizmeti vermekteyiz. Bunun yanı sıra Mersin’in geçmişten gelen taze balık ve balık ekmek kültürünü de devam ettirmeye çalışıyoruz.
Gelen misafirlerimizin ve müşterilerimizin de en çok memnun oldukları noktanın doğallığımızı bozmadan bu kültürü devam ettiriyor olmamızdan mutlu ve memnun olduklarını duymak bizleri çok mutlu ediyor.

“Kurumsallaşmayı hiçbir zaman düşünmedik ve düşünmüyoruz.”

Yıllardır içerisinde olduğumuz sektörde “Şimal Yıldızı” tekne restoranımız ile her zaman ilk önceliğimiz saygı gördüğümüz esnaflığımız oldu.
Müşterilerimizin memnuniyeti ve bizim de bu esnaflık kültürünü devam ettirmek vizyonumuz doğrultusunda hiçbir zaman kurumsallaşmayı veya daha çok para kazanmak uğruna merkezi yerlerde restoranlar açmak gibi bir düşüncemiz hiç olmadı.

“Kooperatifi açma sebebimiz, birlik olmaktı.”

Çamlıbel tekne restoranları olarak kooperatifi kurma amacımız ilk olarak birlik olup edindiğimiz esnaflık kültürünü korumaktır.
Başkanlığını üstlendiğim kooperatifi ikincil olarak kurmamızdaki esas amaçlarımız ise; esnaf arkadaşlarımız ile ortak kararlar alarak fiyat dengesini korumak ve özellikle de içerisinde bulunduğumuz, hala devam eden pandemi döneminde, halkın ve müşterilerimizin sağlığı açısından hijyen ile ilgili kurallarımızı sabitleştirmektir.

“Çamlıbel sahilinde, çevre halktan ve müşterilerimizden duyduğumuz hijyen ve sağlık açısından şikayetler var!”

Restoranlarımız ve millet parkının tam arasında bulunan, asıl amacı acil durumlarda batmak üzere olan gemilerin garaj olarak kullanımı için ayrılan bölge bazı kişiler tarafından gemilerini yahut teknelerini tamir etmek üzere “TERSANE” olarak kullanılıyor.
Bunun üzerine çıkan sesler, kullanılan kimyasal boyalar ve özellikle tadilat esnasında oluşan ciddi anlamda rahatsız edici tozlardan, gerek restoranlara gelen müşteriler ve gerek ise millet parkı civarında gezen halk çoğu kez rahatsız olduklarını defalarca dile getirdiler.

Bu konu ile ilgili yetkililer tarafından gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

 

Ömer Tınığ
Kooperatif Başkanı

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ömer Tınığ’dan Mersin’in Eskimeyen Balık Ekmek Kültürü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin