featured

Son yerel seçimlerden önce, Olgun Atilla’nın Bornova Belediye Başkanı olduğu dönem.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yerel seçimlerden önce, Olgun Atilla’nın Bornova Belediye Başkanı olduğu dönem. Belediye, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü için bir etkinlik düzenliyor.

Konu, ‘Basında kadın gazetecilerin sorunları’. İzmir’in bir belediyesi olarak beklersiniz ki bu etkinliği İzmirli kadın gazetecilerle gerçekleştirsin. Hayır, öyle olmuyor.

İstanbul’dan iki medyatik kadın gazeteci davet edilmiş, İzmirli kadın gazetecilere ‘sorunları’ anlatacaklar. Dostum Yılmaz Coşkun ‘Kınıyorum, İzmir’de bu paneli yapacak, söyleyecek sözü olan kadın gazeteci kalmadı da İstanbul’dan getirtiliyor’ diyerek yapılan ayıbı gündeme taşıdı.

Elbette çok destek buldu. Olgun Atilla yanında zarif eşiyle, Başkanı kadın olan İGC ye ‘özür ziyareti’ yapmak istedi. Misket başkan, Gönül Soyoğul, Yücel Öziçer, ben, Nihal Aşkın, Nurhayat Talay gibi bir grup kadın gazeteciyi de davet ederek bu ziyarette bulunmamızı rica etti.

Gittik, Olgun Atilla samimiyetle özür diledi, bunun danışmanlarının kararı olduğunu belirtti ve İzmir’den bir kadın gazetecinin bu panelde olmasını arzu ettiğini belirtip çok da ısrarcı oldu.

Kişisel fikrim kimsenin katılmaması yönündeydi.

Zira bu organizasyon ve İstanbul’dan ‘kadın gazeteci getirtme’ fikri belediyedeki gazeteciye aitti. Ancak Misket Dikmen ve Dilek Gappi katılma konusunda görüş bildirdi, ihale de bende kaldı. İstanbullu iki gazetecinin yanında İzmirli kadın gazeteci meslekdaşlarımı temsilen katıldım.

Sözün özü, belediyelerde basın emekçisi olan arkadaşlarım, gazetecilerle, medyayla ilgili organizasyonlarda önce İzmir’in kaynaklarına bakalım.

Bilelim ki İzmir’de bu mesleği aslanlar gibi yapan kadın, erkek çok başarılı gazeteci var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son yerel seçimlerden önce, Olgun Atilla’nın Bornova Belediye Başkanı olduğu dönem.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin