featured

Ümit Özdağ: ″İktidarımızda bütün sorumlulardan hesap soracağız″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özdağ: ″İktidarımızda bütün sorumlulardan hesap soracağız″

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan’ın İliç ilçesinde siyanür borularının patlayarak Fırat Nehri’ne karıştığını belirterek, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan’ın İliç ilçesinde siyanür borularının patlayarak Fırat Nehri’ne karıştığını belirterek, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

24 Haziran 2022 tarihinde Anagold firmasına ait Çöpler köyündeki altın madeni önüne giderek açıklama yaptığını hatırlatan Özdağ, ‘’İliç’ten habersiz İstanbul’da zaman zaman rektörlük, çoğu zaman da ekranlarda siyasi yorumculuk, bir gazetede de köşe yazarlığı yapan Prof. Yaşar Hacısalihoğlu’nun yazısının ardından aylar önce kapatılan ve cezai işlem uygulanan altın madeninin bugün itibariyle faaliyetine başlatıldığını öğrenmiş bulunuyorum.” ifadesinde bulundu.

Özdağ, şirketin yeni ve kapsamlı bir ÇED raporu hazırlamadan 200 futbol sahası büyüklüğündeki siyanür havuzunu 600 futbol sahası büyüklüğüne çıkarmak için çalışmalar yaptığını iddia ederek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Söz konusu maden, üç Erzincan nüfusunun su ihtiyacını karşılayacak suyu Fırat’tan alıyor ve madende kullandıktan sonra atık suyu Fırat nehrine geri bırakıyor. Öte yandan siyanür tatbik edilmiş toprağın biriktirildiği bir dağ büyüklüğündeki pasadan yer altına zehirli atıklar sızıyor.”

Siyanür borusunun 21 Haziran gecesi patladığını ve 3 saat boyunca doğaya aktığını ifade eden Özdağ, “Ülkemizin su ve toprak kaynakları, hele hele insanları değersiz değildir. Madeni gerekli tedbirleri almadan, ceza yediği ve kapatılma gerekçesi olan konularda iyileştirmelere gitmeden kim üretime başlama izni vermiştir? Çevre Bakanlığı denetim yapmış mıdır? Enerji Bakanlığı gerekli denetimleri yapmış mıdır? Valilik Gerekli denetimleri yapmış mıdır? Bugün keyfi bir kararla üretime başlatılmak istenilen madende siyanür borularının çalışmadığını öğrendik.” ifadesini kullandı.

Özdağ, ilgili kuruluşların gerekli denetimleri yapmadığı yönünde iddiada bulunurak, “Biz çevre etki değerlendirmelerinin bütün dünyada olduğu gibi kapsamlı ve bağımsız bilim kurullarınca hazırlanmasını; sosyal, çevresel, yönetsel olmasını talep ediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin madenlerinin sömürülmesi ve çevrenin kirletilmesine karşı olduklarını vurgulayan Özdağ, “Uydurma denetim ve sahibinin sesi ÇED raporları ile su ve toprak kaynaklarımızı, insanımızın sağlığını tehdit eden bu uygulamalardan iktidar sorumludur. İktidarımızda bütün sorumlulardan hesap soracağız. Bu konuda başta Erzincan Valiliği ve ilgili Bakanlıkları göreve davet ediyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ümit Özdağ: ″İktidarımızda bütün sorumlulardan hesap soracağız″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin