featured

Vahap Seçer, ‘Bu ülkenin en büyük belalarından biri insanları bölmek’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kadın çiftçilerle buluşmasında önemli mesajlar verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ayrımcılık hastalığını belediyeden söküp attıklarını belirterek, “Bu ülke ne çektiyse ayrımcılıktan çekti. Birilerini bölücülükle suçlayabilirsiniz. Ama sen benim partimdensin, benim mahallemden, benim mezhebimden, benim bölgemden dediğin noktada bölücülüğün daniskasını sen yapıyorsun üçkağıtçı derler adama. Bu ülkenin en büyük belalarından biri insanları bölmek. İnsanları kutuplaştırmak. Bu işin kazananı olmaz” dedi. Seçer, Bartın’daki maden faciasıyla ilgili olarak da “Türkiye bunları aşmalı. Türkiye hukuk ülkesi olmalı. Çok daha fazla kazanayım amacıyla kanunları yok sayanlara aman vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle kadın çiftçiler ve üreticilerle bir araya geldi.

Etkinliğe katılan kadınlara seslenen Başkan Vahap Seçer, sözlerine Bartın’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencileri anarak başladı.

 

ŞEHİT MADENCİLERİ ANDI

Vahap Seçer, “Dilek, temenni ülkeleri yöneten siyasiler için uygun söylemler değil. Yasalar ve uygulayıcılar olası felaketleri önleyecek tedbirleri almak zorundadır. 2014 yılında da Soma’da 300’den fazla madencimiz öldü. Şimdi de Bartın’da en son aldığım bilgi 40’tan fazla madencimiz vefat etti. Umut ediyorum sayı artmaz. Türkiye bunları aşmalı. Türkiye nizam ülkesi olmalı. Hukuk ülkesi olmalı. Kanunlara herkes riayet etmek zorunda olmalı. Çok daha fazla kazanayım amacıyla kanunları yok sayanlara aman vermemeliyiz. Ben belediye başkanı olarak bir daha seçilmek için kanunları çiğneyip sizlerin hakkına tecavüz edenlere, ülkemi kirletenlere, ülkemi zayıflatanlara müsaade etmemem lazım. Değerli, onurlu yönetici böyle olmalı. Bu konular konuşulmalı. Parlamentoda konuşulmalı” dedi.

 

“KORKAK ADAM EVİNDE OTURSUN”

Halkı temsil eden siyasilerin susmaması gerektiğine değinen Vahap Seçer, “Bizler susamayız. Bizler doğruları konuşuruz. Bizler korkak olamayız. Korkak adamdan lider olmaz. Korkak adamdan yönetici olmaz. Korkak adam evinde oturacak. Dizini kıracak bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyecek. Ama biz kimseden korkmuyoruz. Biz ülkemizi seviyoruz. Atatürk’ümüzü seviyoruz. Bayrağımızı seviyoruz. Ben Atatürk’ümle gurur duyuyorum. Atatürk’üme laf söyleyenlerden de utanç duyuyorum. Atatürk ileriyi gördüğü için, bu ülkeye değer kattığı için, eğitime, bilime, hukuka, medeniyete önem verdiği için medeni kanunu getirdi. Artık erkekler size boş ol, boş ol diyemiyor. Mahkeme karşısında hesap veriyor. Onun için Atatürk’ü seviyorum. Ve ona dil uzatanları da Allah bildiği gibi yapsın. Madem yasalar kifayetsiz kalıyor. Allah bildiği gibi yapsın” ifadelerini kullandı.

 

“KURU GÜRÜLTÜYE PABUÇ BIRAKMAYIN”

Atatürk’ün devlet adamı yönüne dikkat çeken Vahap Seçer, “Atatürk bezirgan siyasetçi değildi. Onun aklıyla bu ülkeye hizmet ettiğimiz için gelecek kuşakları düşünerek bu ülkeyi yönetiyoruz. Biz hizmeti yapalım. Oy sizin en değerli varlığınız. Benden de size bir başkan tavsiyesi hiç kuru gürültüye pabuç bırakmayın. Yalana, dolana, insanların duygularının istismarına, dinini, milliyetini, mezhebini istismara, bu siyasetçilere kulak asmayın. Kimden hizmet alıyorsanız götürün oyunuzu ona verin ki namerdin yanında mahcup etmeyin onu” dedi.

 

“BÖLÜCÜLÜĞÜN DANİSKASINI SEN YAPIYORSUN ÜÇKAĞITÇI DERLER ADAMA”

Ayrımcılık hastalığını belediyeden söktük attıklarını belirten Vahap Seçer, “Bu ülke ne çektiyse ayrımcılıktan çekti. Birilerini bölücülükle suçlayabilirsiniz. Ama sen benim partimdensin, benim mahallemden, benin mezhebimden, benim bölgemden dediğin noktada bölücülüğün daniskasını sen yapıyorsun üçkağıtçı derler adama. Bölücülük. Bu ülkenin en büyük belalarından biri insanları bölmek. İnsanları kutuplaştırmak. Düşmanlaştırmak. Birbirimizle kavga etmek hiçbirimize fayda vermez. Bu işin kazananı olmaz. Düşmanlar kazanır. Sevmeyenler kazanır. Avuçlarını ovuşturur, şunlar birbiriyle uğraşsın, zayıflasın, çökeyim tepelerine ülkeyi ele geçireyim der. Onun için birlik, beraberlik, sevgi, saygı bunlardan taviz vermeyiz. Onun için biz sana oy vermedik, benim sokağıma hizmet gelmiyor diyenler varsa direkt beni arayın. Biz ayrımcılığı söktük attık belediyeden. Hakkımızda tezviratlar yapanlar olabilir. Hakkımızda kötü konuşanlar olur. Bazı acemi siyasetçiler var. Daha onların bir fırın ekmek yemesi lazım. Çam deviriyorlar, insanlara çamur atıyorlar, iftira atıyorlar. Üç tane oy alacak siyasete devam edecekler ya memleketin huzurunu kaçırıyorlar. Çok büyük günah işliyorlar. Onları şimdilik Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİM DERSHANELERİMİZDE SAPKIN İDEOLOJİLER, CEMAATLER YOK”

Mersin Büyükşehir Belediyesinin çiftçi destekleri, hastalar ve yakınları için hayata geçirdiği Dosthane projesi, ücretsiz çorba dağıtımı, 3.5 liraya 3 çeşit yemeğin satıldığı mahalle mutfakları, hasta ve engelli evde bakım hizmetleri gibi çalışmalarından söz eden Vahap Seçer, vatandaşların bu hizmetlere Alo 185 Teksin üzerinden rahatlıkla ulaşabileceğini kaydetti.

Belediyenin ücretsiz dershane hizmetini de anlatan Seçer, “Çocuklarınızı bizim dershanelerimize gönderin. Bizim dershanemizde sapkın ideolojiler, cemaatler, tarikatlar yok. Orası cumhuriyetin evi. Halkın evi. Orada çağdaş eğitim verilir. Liseye, üniversiteye sınava girecek. Gönderin. Tüm ilçelerimizde dershanemiz var. Sanmayın ki sadece merkezde. Her ilçede dershanemiz var” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vahap Seçer, ‘Bu ülkenin en büyük belalarından biri insanları bölmek’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin