featured

Vatandaşa ‘dolandırılmayın’ uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL’lik vurgun

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgiye göre; vatandaşa ‘dolandırılmayın’ uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL’lik vurgun

Aydın merkezli 29 ilde yapılan devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan 30 şüpheliden birinin avukat Elif A. olduğu ortaya çıktı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan avukatın, bazı sitelere demeç verdiği ve vatandaşa ‘dolandırılmayın’ şeklinde uyarıda bulunduğu ve ‘Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat’ başlıklı bir köşe yazısı yazdığı tespit edildi. ‘Gayrimenkul Hukuku’ isimli bir kitap çıkardığı da belirlenen Elif A.’nın, lüks yaşamını sosyal medya hesaplarından sergilediği de görüldü.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, “devre mülk dolandırıcılığı” yaptığı belirlenen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı.

342 MİLYONLUK VURGUN
Devre mülk sahiplerine ait kişisel verileri illegal yollarla ele geçirdiği belirlenen dolandırıcılık şebekesinin farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği ortaya çıktı. Şebekenin, devre mülkleri daha yüksek fiyata yabancılara pazarlayacaklarını, aksi durumda dava yoluyla iptal iade bedeli alacaklarını belirterek ikna ettikleri 212 devre mülk sahibini dolandırdıkları tespit edildi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 lirasının dolandırıldığı belirtildi.

dolandirilmayin-uyarisi-yapan-avukat-dolandiriciliktan-tutukland…

İstihbarat Servisi / Nihal Taş

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaşa ‘dolandırılmayın’ uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL’lik vurgun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin