featured

Yargıtay’a Veda CEZA HUKUKÇUSU YARGITAY ONURSAL DAİRE BAŞKANIN’DAN VEDA MESAJI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayın Yargıtay Başkanım, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcım,
Kıymetli Ceza ve Hukuk Genel Kurulu Başkanlarım,
Onursal Genel Kurul ve Daire Başkanlarım,
Daire Başkanı arkadaşlarım,
Genel Sekreterim,
Yargıtay Üyesi kardeşlerim,
Fedakâr Yargıtay tetkik hakimleri, Cumhuriyet savcıları ve Yargıtay çalışanları,
Sevgili 6. Ceza Dairesi ailesi,
Değerli mesai arkadaşlarım,
17 Şubat 2023 tarihinde kendi isteğimle emekliye ayrılmam münasebetiyle düzenlenen işbu veda, yeni adıyla vefa törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Malûm “6 Şubat Depremleri” yüreklerimizi dağladı. Deprem felâketinde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletçe bütün deprem mağdurlarımızın acısını paylaşıyor, sevinçlerimizi paylaşacağımız günler için dua ediyoruz.

Daha önce de çeşitli vesilelerle ve birçok kez ifade ettiğim gibi; hâkimlik ve savcılık görevi, ister ilk derecede, isterse istinaf ya da temyiz mahkemesinde yapılsın, hakkıyla yapıldığı vakit; insanın hem dünyasını, hem de ahiretini kurtaracak, çok çok onurlu bir görevdir. Allah muhafaza bu görevin hakkını verememiş isek; Yargıtay Daire Başkanı, Yargıtay Üyesi ya da Eyüp Cumhuriyet Başsavcısı olsak ne fayda …

Öz geçmişimizde de belirtildiği üzere, 1982 Ankara Hukuk mezunuyum. 1983 yılında Tokat Hakim adayı ve bilahare de Denizli Cumhuriyet Savcı Yardımcısı olarak başladığım yaklaşık kırk yıllık meslek hayatıma, Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı olarak nokta koydum.
Görevimi yaparken acizane hep hukukun içinde kalmaya özen gösterdim. Pusulamız daima, hak ve adalet oldu. İnsanız, görevim esnasında hatalı ve yanlış kararlar vermiş olabilirim. Ancak; şükürler olsun yanlı hiçbir karar ya da icraata imza atmadım.

Kırk yıllık hizmet süremin yaklaşık onbeş(15) yılında Cumhuriyet Başsavcılığı, oniki(12) yılında Yargıtay Üyeliği, oniki(12) yıllık Yargıtay Üyeliği vazifemin son sekiz(8) yılında da Daire Başkanı olarak görev yapma bahtiyarlığına eriştim.

Bir ceza hukukçusunun liyakaten gelebileceği bütün bu zirve makamları bana nasip eden ve buralarda yıllarca adalete hizmet etme imkânı bahşeden Rabbimize sonsuz hamdü senalar ediyorum.
Ayrıca, üzerimde hakları olan başta canım annem, rahmetli babam, sevgili eşim ve çocuklarım, hocalarım, meslek büyüklerim ve siz değerli dostlarıma da ayrı, ayrı ve çok, çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden, hepinizden razı olsun…

Bendeniz bazı nefsani mülahazalarla değil, Yargıtay’da misyonumu tamamladığım ve hâkimlik görevime nokta koyma zamanımın geldiği kanaatiyle emeklilik kararı aldım.
Bâki olan yalnızca Allah’tır. Her işin; bir başı ve bir sonu, her şeyin; bir miadı, herkesin de bir devri vardır… Mühim olan, bu kubbede hoş bir sada bırakabilmektir. Acizane Yargıtay ve yargı camiasında hoş bir sada bırakabildiysek ne mutlu …

Sevgili Dostlar,
“Emekli olup ta ne yapacaksın?” sorusuna da kısa bir cevap vermem gerekirse; sağlığım elverdiği sürece ve aynı yoğunlukta olmasa da adaletin hizmetinde olmaya devam edeceğim.
İstanbul’da bir vakıf üniversitesinde hukuk fakültesi öğrencilerine, baroların zorunlu müdafiilik eğitimlerinde genç avukat arkadaşlarıma tecrübelerimi aktarmak ve avukatlık yapmaya karar veren küçük oğlumuz Alperen DİRİM ile birlikte, talep edenlere hukuki yardımda bulunmak istiyorum.
Kıymetli meslektaşlarım, mesai arkadaşlarım,
Sevgili Dostlarım,
Sizlere en kalbi duygularla sağlık, huzur, başarılar ve yüzakıyla emeklilikler diliyorum.
Hoşçakalın… Allah’a emanet olun…
Saygılarımla … 20.02.2023

Vuslat DİRİM

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yargıtay’a Veda CEZA HUKUKÇUSU YARGITAY ONURSAL DAİRE BAŞKANIN’DAN VEDA MESAJI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin