featured

Yurtiçi piyasalar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurtiçi piyasalar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasa beklentilere paralel olarak faizi yüzde 19,00 seviyesinde sabit bıraktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasa beklentilere paralel olarak faizi yüzde 19,00 seviyesinde sabit bıraktı.

TCMB: Küresel talepteki hızlı toparlanma, emtia fiyatlarındaki artış eğilimi, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır. Yükselen küresel enflasyon ve enflasyon beklentilerinin uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri önemini korumaktadır.

TCMB: Olumlu dış talep koşulları ve uygulanmakta olan sıkı para politikası cari işlemler dengesini pozitif etkilemektedir. İhracattaki güçlü artış eğilimi ve aşılamadaki kuvvetli ivmenin turizm faaliyetlerini canlandırmasıyla yılın geri kalanında cari işlemler hesabının fazla vermesi beklenmektedir.

TCMB: Son dönemde ithalat fiyatları ve yönetilen/yönlendirilen fiyatlardaki artışların yanı sıra, talep koşulları, bazı sektörlerdeki arz kısıtları, açılmanın etkisiyle yaz aylarında enflasyonda görülebilecek oynaklıklar ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümü üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir.

TCMB’nin politika faizini değiştirmemesi ardından bir analiz yayınlayan JP Morgan, bankanın enflasyondaki yaz oynaklığına karşı uyarıda bulundu ancak yeni bir politika kılavuzu sunmadığını vurguladı. JP Morgan, ilk 50 baz puanlık faiz indiriminin Ekim ayında gerçekleşmesini bekliyor, ancak ekonomik aktivitedeki ve fiyat baskıların, potansiyel olarak daha geç ve daha yavaş bir gevşeme döngüsüne yol açabileceğine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Çin’in uluslararası yatırım yapan şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile video konferans yöntemi ile bir araya geldi. Bakan Elvan, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in ev sahipliğinde düzenlenen ve Çinli uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, katılımcılara Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.

Avrupa Birliği (AB), Kovid-19 nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine Ukrayna’yı ekledi. AB’nin seyahat listesinde Türkiye yine yer almadı.

İngiltere, COVID-19 ile ilgili seyahat kısıtlaması yapılan ülkelerin listesini güncelleyerek, Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmadı.

Dünya Bankası, 2021 mali yılında Kovid-19 salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele için Türkiye’ye toplam miktarı 1,5 milyar doları bulan 5 kritik kalkınma projesi için finansman desteği sağlandığını bildirdi.

İç tarafta, bütçe dengesi açıklanacak.

Kaynak Işık Menkul – Kerin Culum

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurtiçi piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin