featured

Ahmet Akın’dan “doğal gaz” eleştirisi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, geçtiğimiz yıl enerji faturalarında yaşanan artışın enflasyondaki artışı bile geride bıraktığına dikkati çekerek, “Avrupa’da doğal gaz fiyatları son 7 ayda yüzde 90 oranında düşerken, Türkiye’de ise tek bir kuruş bile inmedi” yorumunu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, parlamenter sistemin son bulup tek adam sistemine geçildikten sonra enerji faturalarının sürekli arttığına dikkat çekti.

2022 yılında art arda yapılan zamların vatandaşın enerji faturalarını ödeyemez duruma getirdiğine dikkat çeken CHP’li Akın, enerji enflasyonuna karşı alınan önemlerle ilgili konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı.

CHP’li Akın, vatandaşların enerji enflasyonuna karşı korunması için 2022 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışma olup olmadığını sormuştu. CHP’li Akın; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla yaklaşık 2 ay önce verilen yanıtta; “Önümüzdeki süreçte yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı arttıkça enflasyon içerisindeki payının azalması ve enerji maliyetlerinin gerilemesi beklenmektedir” değerlendirmesi yapılmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2022 yılında konutlarda doğalgaza yüzde 164; elektrikte ise yüzde 184 oranında zam yapıldığını anımsattı.

Geçtiğimiz yıl enerji faturalarında yaşanan artışın enflasyondaki artışı bile geride bıraktığına işaret eden Akın, “Soru önergemize yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; enerji maliyetlerinin düşmesi durumunda faturaların da düşeceğine işaret etti. Avrupa’da doğalgaz fiyatları son 7 ayda yüzde 90 oranında düşerken, Türkiye’de ise tek bir kuruş bile inmedi” değerlendirmesinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Akın’dan “doğal gaz” eleştirisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin