featured

Ahnmet Davutoğlu: “Sizin iktidarınız dağılacak ama bu masa dağılmayacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahnmet Davutoğlu: “Sizin iktidarınız dağılacak ama bu masa dağılmayacak.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın Demokrasi Şurası’nda konuştu.

Davutoğlu, Türkiye’nin sistemik bir depremin içinde olduğunu öne sürerek, “Sıradan bir siyasi rekabetle de karşı karşıya değiliz. Bu yoğun değişim içinde dünyada da otokrasi ile demokrasi arasında sert bir rekabet yaşanıyor. 2023 seçimlerini sadece bir iktidar değişimi olarak, sadece bir seçim olarak görmemek icap eder.” dedi.

Demokrasi tarihlerinin en kritik aşamasında olduklarının altını çizen Davutoğlu, “Son bir yılın ülke içerisindeki en önemli demokrasi tecrübesi 6’lı masanın kurulması ve bugüne kadar uyandırdığı olumlu etkidir. Eğer bir korku iklimi varsa, eğer bir korku iklimi etrafı sarmışsa, vatandaşlar tercihlerini özgür iradeyle yapamıyorsa orada demokrasi olmaz. Aslında otokratik rejimlerin en temel özelliği de iktidarları sürdürürken acımasızca bir korku iklimi oluşturma çabalarıdır. Biz geçmişte bunları gördük.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili girişimlerini anlamlı bulduğunu ve bu konuda desteğini sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Bu anayasa değişikliğinin referanduma girmesi önümüzdeki seçimin ortamını zehirleyecek en tehlikeli unsurlardan biridir. Onların masası herkesin birbirine çelme taktığı, herkesin rant paylaşımı içerisinde mücadele ettiği, Erdoğan, Bahçeli, Perinçek yanın ihale baronlarının, imar baronlarının, uyuşturucu baronlarının da yer aldığı bir kurtlar sofrasıdır. Bizim masamız ise farklı kanaatlerin karşılıklı saygı içerisinde bir araya geldiği bir Halil İbrahim sofrasıdır. Bu masanın dağılması beklentisini tekrar tekrar gündeme getirenlere bir kez daha söylüyoruz heveslenmeyin milletin beklentileri, umutları üzerine kurulmuş bu masa dağılmayacak. Sizin iktidarınız dağılacak ama bu masa dağılmayacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahnmet Davutoğlu: “Sizin iktidarınız dağılacak ama bu masa dağılmayacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin