featured

Ali Babacan: “Görevlendirdiği insanların hemen hepsi şu anda görevde”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Babacan’dan Sadullah Ergin açıklaması: “Görevlendirdiği insanların hemen hepsi şu anda görevde”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in, CHP’nin milletvekili aday listesinde Ankara 1. Bölge’de 4. sıradan aday gösterilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Babacan, “Sadullah Bey üzerinden CHP’nin yıpratılma tartışması oldu. Sonra bu konu kapandı. Sadullah Bey bu iddialara o kadar çok cevap verdi ki. Sadullah Bey’in Adalet Bakanı olduğu dönemde görevlendirdiği insanların hemen hepsi şu anda görevde” dedi.

Habertürk TV’de konuk olduğu Teke Tek programında gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Babacan, “Görevden alınanlar, kaçanlar Sadullah Bey bakan olduğunda kadroda olan kişilerdir. Sadullah Bey’in 4,5 yıllık bakanlığı var. O dönemde çok başarılı düzenlemelere imza attı. Avrupa Konseyi, AİHM artık Türkçe de açıklama yapıyor. Sadullah Bey’in çabaları ile söz konusu oldu” dedi.

Sadullah Ergin, AKP’de olduğu dönemde 2009-2013 yılları arasında Adalet Bakanı olarak görev yapmıştı.

Ergin’in CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilmesini eleştirenlerin hatırlattığı bir diğer gelişme de Ali Dibo olayıydı.

Babacan bu konuyla ilgili olarak, “Ali Dibo meselesini gündeme getirdiler. Mahkemenin tekzib kararı var. Yetmemiş Sayıştay sürecinden geçmiş. DDK denetlemiş. Artı savcılık süreci yaşanmış. Tamamında Sadullah Bey’in tertemiz olduğu rapora bağlanmış” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Babacan: “Görevlendirdiği insanların hemen hepsi şu anda görevde”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin