featured

Ali Babacan: “İnşaatları 6 ayda bitiririz, 500 bin konut veririz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Babacan, inşaat işinin en basit şey olduğunu ileri sürerek  “1 sene nedir? Biz 6 ayda bitiririz. Önümüz yaz. Anahtarlar eylülde teslim edilir. Yeter ki iyi organizasyon yapın, parayı isabetli harcayın. İş bilmezlikleri yüzünden 1 sene sürüyor. 1 yılda 250 bin konut sözü verdiler. Biz 6 ayda 500 bin konutu bitiririz. Aynı paraya iki misli konut yaparız.” dedi.

“1 ayda ne kadar sermaye varsa toplarız”

Türkiye’nin yeniden inşasının iç kaynakla ve aynı zamanda bir miktar döviz kaynağıyla mümkün olacağını söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

“İçeride kaynağımız var. İsrafı önlediğinizde, faizi düşürdüğünüzde büyük kaynak oluşur. Depremin de getirdiği zorlukları aşmak aynı zamanda döviz ihtiyacı. İnşaat; döviz demek. Döviz kaynağı sadece kredi değil, sermaye olarak da girer. Konut Finansman Kurumu’na 1 ayda ne kadar sermaye varsa toplarsınız. Hiç mesele değil. Gerekli döviz sağlanamazsa ödemeler dengesi krizine sebep olur. 99 depreminden sonra hükûmet döviz bulamadığı için önce 2000 Kasım’da hem de 2001 Şubat’ta büyük krizler yaşadık.”

“Avrupa Birliği kamu ihale mevzuatını aynen getireceğiz”

Babacan, Avrupa Birliği’nde 27 ülkenin kamu alımıyla alakalı tek bir mevzuat uyguladığını dile getirerek, “AB’nin 33 faslından bir tanesi olan kamu alımı faslını aynen Türkiye’ye getireceğiz. Avrupa Birliği’nde 27 ülkenin uyguladığı kamu ihale mevzuatını getirin, Türkiye’de uygulayın. Alın size koskoca bir tasarruf.” şeklinde konuştu.

“TOKİ, Antakya’yı rezil eder”

“Antakya’yı TOKİ’nin eline verin, rezil eder.” diyen Babacan, “O tarihi, dokuyu, kültürü mahvederler. Antakya’yla ilgili bağımsız çalışan, siyasi etkiden uzak çalışan, sosyal bilimcilerden, tarihçilerden oluşan bir heyet gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İnşaat maliyeti 600 bin, ihaledeki fiyat 1,7 milyon. Nasıl oluyor?”

Babacan, şubat ayında bakanlığın açıkladığı inşaat maliyet tablosuna değinerek, “Yaklaşık 100 metrekarelik bir konutun inşaat maliyeti arsa hariç 600 küsur bin lira mertebesinde. Aynı bakanlığın TOKİ üzerinden yaptığı ihalelerde oluşan fiyat 1 milyon 600 bin-1 milyon 700 bin. Nasıl oluyor?” diye konuştu.

“Amacımız Meclis’te de açık bir üstünlük sağlamak”

Ayrıca 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan şunları söyledi:

“Meclis’teki milletvekili sayısını maksimize edebilmek için partiler arası iş birliği çok kıymetli. Açık fikirlilikle bize gelen teklifleri inceliyoruz. Hem de kendimiz farklı teklifler üretip diğer partilere sunuyoruz. Bugün itibariyle kesinleşmiş bir kararımız yok. Amacımız sadece cumhurbaşkanlığını açık farkla kazanmak değil, Meclis’te de açık bir sayısal üstünlüğü sağlamak. İş birliğiyle toplam milletvekili sayısı artıyor. Kazan-kazan-kazan sonuçları oluşuyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Babacan: “İnşaatları 6 ayda bitiririz, 500 bin konut veririz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin