featured

Bakan Bekir Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na seccade tepkisi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakkabı ile basmasına ilişkin, “Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığı gaflet ya da gaf diye geçirmek de mümkün değildir” dedi.

Bakan Bozdağ’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bundan sonra meydanlarda halkın gönlüne girmek için demokratik bir rekabeti birlikte yapalım ve milletimiz kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecektir. Mahkeme yoluyla veya başka yol ve yöntemlerle Cumhurbaşkanımızın adaylığına da Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı seçilmesine de engel olamayacaklardır.

Ülkenin cumhurbaşkanlığı gibi en yüksek makamına aday olmak suretiyle talip olanların bu ülkenin milli, manevi, kültürel, medeniyet ve dini değerlerini çok iyi bilmesi ve onlara saygı duyması icap eder.

Türki milletinin yüzde 99’u Müslümandır. Ramazan ayındayız ve Müslümanların büyük bir kısmı da ramazan ibadetini yerine getirmektedir. Böylesi bir ayda Müslümanların namaz kılarken abdestli olarak üzerine tertemiz bir şekilde kıyama durdukları, rükuya gittikleri , secde ettikleri ve kendisi de bizzat temiz olması gereken seccadeye ayakkabılarıyla basarak kirletmek Sayın Kılıçdaroğlu’na ve yanındakilere yakışmamıştır. Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığı gaflet ya da gaf diye geçirmek de mümkün değildir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımına baktığımızda işin doğrusu zihniyet olarak bizim için fazla yadırgatıcı olmadı.

Başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası diyen, üniversitelere girilmesinin önüne geçmeye çalışan, kamuda başörtülü kadınlarına karşı çıkan birinin bunu yapması bizi şaşırtmadı. Bu zihniyet geçmişten CHP zihniyetinin ta kendisidir. Bilindik bir zihniyettir. Geçmişten günümüze baktığımızda bu zihniyetle helalleşme adıyla yeni bir dönem başladığını ifade etti herkes. Ama belli ki bilinçaltı henüz hakimiyetini yitirmemiş durumda. Kılıçdaroğlu’nu kınadığımı buradan ifade etmek isterim. İslam ve Müslümanlar böylesi bir saygısızlığı asla hoş görmez.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bekir Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na seccade tepkisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin