featured

CHP’de çok adaylı yarış: Özgür Özel’in genel başkanlığa adaylığını açıkladığını açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Merkezi, Cuma günü 28 Mayıs seçimlerinin ardından parti içinde yükselen, “değişim” taleplerinin, genel başkan adayı olarak vücut bulduğu güne tanıklık etti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 5 Kasım’da yapılması planlanan 38. Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarışma kararı aldı ve “CHP değişirse, Türkiye değişir” sloganıyla adaylığını ilan etti. Adaylık açıklayan ikinci isim ise partinin, “statükocularla, sahte değişimciler” arasında kaldığını savunarak, “üçüncü yol”u açma iddiasını dile getiren eski Parti Meclisi (PM) üyesi, akademisyen Prof.Dr. Örsan Kunter Öymen oldu.

CHP’de başlayan değişim tartışmaları sonrasında, “üzerime görev düşerse kaçmam” açıklamasıyla ilk adaylık sinyalini veren Grup Başkanı Özgür Özel adaylığını, “Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi” başlığıyla kitapçık haline getirilen tutum belgesi ile birlikte kamuoyuna duyurdu.

Özel’in yanında kimler yer aldı?

Adaylık açıklamaları için parti yönetimi de hazırlık yaptı. Özel’i, Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer kapıda karşıladı ve açıklamaları sonrası uğurladı.

Özgür Özel’in açıklaması kadar, kimlerin kendisine destek vereceği de merak konusuydu. Toplantıya 25 milletvekili, 4 PM üyesi ve 6 eski milletvekili katıldı.

Özel’e yakın isimler, toplantıya katılmasalar da gruptan 60 dolayında milletvekili, 32 PM üyesinin Özel’e destek verdiğini savunuyorlar. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de çok adaylı yarış: Özgür Özel’in genel başkanlığa adaylığını açıkladığını açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin