Çin’de yeni bir cam boru fabrikası açılıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eczacılık endüstrisi için cam tüp veya boru üretiminde uzman Schott, Çin’de yeni bir tesis açtı.


 

Eczacılık endüstrisi için cam tüp veya boru üretiminde uzman Schott, Çin’de yeni bir tesis açtı. Söz konusu Jinyun tesisi, ilaç şişesi veya şırınga imal etmek için 20 bin ton kadar cam üretebilecek. Schott, ilk kez Çin’de cam üretimi olanağı elde etmiş olacak. Cam ve eczacılık için gerekli şişeleme çözümleri üreten firma, bu amaçla Jinyun’da yeni bir fabrika kurdu. Gerçi altyapısı 2020 yılı sonunda işlevsellik edinmişti; ancak resmi açılış Haziran’ın son günü gerçekleşti. Böylece Schott artık bundan böyle yılda 20 bin ton boru veya tüp camı üretebilecek.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Franck Heinrich, üretecekleri camın çok değerli bir zincirin henüz ilk halkasından ibaret olduğunu; ancak daha kapsamlı bir bütünün bir unsuru olmakla birlikte bu girişimin “Healthy China 2030” vizyonlarının gerçeğe dönüşmesine dönük önemli bir adım olduğunu söyledi ve sözlerine, Schott’un Çin’de ilk kez üretim yapıyor olmasından onur duyduklarını ekledi.

Yüksek kaliteli borosilikatı sayesinde bu fabrika, Kovid-19 ile mücadelede uygulanan aşılar için gerekli ilaç şişeleri ve şırıngaların üretimine ciddi bir destekte bulunacak. Üstelik tesis, konumu itibarıyla, tam da bulunduğu bölgede üretim ve tedarik için bir tür merkez noktası niteliğinde.

Söz konusu tesis için firma, toplam bir milyar dolarlık (yaklaşık 850  milyon avroluk) bir yatırım planının parçası olarak 60 milyon avroluk bir fon seferber etmiş bulunuyor. Proje, Çinli ve Alman uzmanların gözetiminde gerçekleştirilmiş bulunuyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de yeni bir cam boru fabrikası açılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin