featured

Dünya Avşarlar Birliği, Türk Dünyasını Buluşturdu.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ocak 2022 günü saat 19:00’da Dünya Avşarlar Birliği’nin 6. yılı dolayısı ile tertip edilen genel kurul etkinliğinde Türk Dünyası adına bugüne dek görülmemiş büyük bir vuslat vardı. Bu vuslatta Ortadoğu’dan Kırgızistan’a, Balkanlardan K.K.T.C.’ye, Azerbaycan’a büyük bir buluşma yaşandı. Çok kıymetli misafirlerimizin ve devlet büyüklerimizin katıldığı bu buluşma, Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkanı sayın Şeref Kocakaya, kurucu üyelerden Genel Başkan Yardımcısı Fatih Küpeli ve basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Açık önderliğinde Çukurova’nın kalbi Adana’da gerçekleştirildi.

Şeref konuklarımızın içerisinde bulunan İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU ve Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın YILMAZ programlarının yoğunluğu nedeni ile, sayın Alaattin ÇAKICI, iş adamı sayın Fatih KÜPELİ ve sayın Ferhat AYDOĞAN ise yaşadıkları küçük sağlık sorunlarından dolayı programa katılamasalar da destekleri ve beraberliklerini ilettiler.

T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “6 DEVLET, TEK MİLLET” konusunda attığı adım ile güçlenen Turan öykümüz, 29 Ocak 2022 gününde daha da güçlenmiş ve nihai zafere ulaşana dek güçlenmeye devam edecektir.

“Türkistan Coğrafyası bizlerin ata yurdudur. Hepimiz aynı dili konuşan, aynı dine inanan, kültürü ve medeniyeti bir, 300 milyonluk kocaman bir aileyiz. Asya’daki tüm Türkmen ülkelerinin de Türkiye’ye aynı göz ile baktıklarını ve Türkiye’yi kendi ülkeleri gibi gördüklerini biliyoruz. Amacımız ve arzumuz tek bir kardeşimizin, tek bir soydaşımızın dışarıda kalmadığı güçlü, kuşatıcı ve kapsayıcı bir yapıyı tesis etmektir. Bir defa yükselen bayrak, bir daha inmez.”

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Kerkük Milletvekili sayın Erşad Salihi, KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar’ı temsilen KKTC Maliye Bakanı Müsteşarı Halil Talaykurt, Azerbaycan Aksakallılar İstişare Heyeti Üyesi sayın Şöhlet Avşar, Azerbaycan Bilim Adamı sayın Yakup MAHMUDOVUN konuşmaları yaklaşık 400 kişinin katıldığı kurultayda çok etkili oldu.

Kurultaya katılan diğer misafirlerin içerisinde ise çeşitli birlik, dernek ve federasyonlardan katılımcılar oldu. Onlar ile yaptığımız sohbetlerde akademisyen sayın Dr. Hakkı ÇİFTÇİ, Ankara Hakimi sayın Ömer AZKÜÇÜK ve Balkan Türkleri’nden sayın Av. Çiğdem Yasemin TEKDEMİR gündem ve Türk Dünyası’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

Dünya Avşarlar Birliği Genel Başkanı – Şeref Kocakaya

Dünya Avşarlar Birliği Genel Başkanı sayın Şeref Kocakaya program açılışını yaparak birlik yöneticilerini tanıtmasının ardından Türk Dünyası’nda Dünya Avşarlar Birliğinin rolü, birlik ve beraberliğimizin önemine dair açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Aksakallılar Heyeti Üyesi – Şöhlet Avşar

Azerbaycan Aksakallılar Heyeti Üyesi sayın Şöhlet Avşar kurultaydaki konuşmasında;

“Herkesi selamlıyorum. Sizlere kardaş vatandan selamlar getirdik.
Kardeşliğimize ve birliğimize Karabağ zaferinde şahit olduk.
Amacımız sonsuz kardeşliktir.
Hedefimiz kızılelma ve yolumuz turandır.
Dünya Avşarlar Birliği Azerbaycan Temsilcisi olarak burada olmaktan çok mutluyum.” sözlerinin akabinde kendi yazdığı şiirleri okuduktan sonra Azerbaycandan getirdiği değerli hediyeleri Dünya Avşarlar Birliği nezdinde Şeref Kocakaya’ya takdim etti.

Azerbaycan Bilim Adamı – Yakup Mahmudow

Azerbaycan Bilim Adamı sayın Yakup Mahmudow kurultayda ki konuşmasında;

“Benim alemimde Türk Dünyası’nın en büyük toplantısı bu toplantıdır.
Burada, bu salonda çok büyük bir ordu var. Hepinizi yüreğime basıyorum.
Aziz dostlar, ben burada olmaktan çok mutluyum.
Yolumuz çok çetin ve zordur. Çünkü eğer Türk Dünyası birleşir ise işleri bozulacak olanlar vardır.
Bu yüzden ilk olarak tarihimize sahip çıkmalıyız. Yoksa tarih sahnesinden çıkarız.
Bütün Türk Dünyası’nda tahsil ve eğitime önem vermeliyiz. İlim ve eğitimde birleşmeliyiz. Türk Dünyası’nın her yerinde milli değerlerimizi öğretmeliyiz.
Geleceğimizi öyle yetiştirmeliyiz ki, gelecek neslin içinden yeni Nadir Şahlar, Fatih Sultanlar, Atatürkler çıkartmalıyız.” açıklamalarında bulundu.

 

KKTC Müsteşarı – Halil Talaykurt

KKTC Cumhur Başkanı sayın Ersin Tatar’ı temsilen, KKTC Maliye Bakanı Müsteşarı Halil Talaykurt yaptığı açıklamada; burada olmaktan mutluluk duyduğunu, yavru vatandan saygı ve selamlar getirdiklerini dile getirdi.

GHA

6
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Avşarlar Birliği, Türk Dünyasını Buluşturdu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin