featured

Ekrem İmamoğlu: ″Madem ki dağa çıkmış bir terörist, tutuklayın″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekrem İmamoğlu: ″Madem ki dağa çıkmış bir terörist, tutuklayın.″

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında yeniden düzenlenen ve büyük oranda vatandaşların kullanımına açılan Sarayburnu Parkı’nda incelemelerde bulundu.

İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Çağatay Seçkin’den tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili bilgi aldı.

“İstanbul’un en etkileyici noktalarından birisindeyiz” diyen İmamoğlu, yaklaşık 17 yıldır ihmal edilen ve metruk hale gelen bir alanı, göreve gelmelerinden kısa bir süre sonra ele aldıklarını aktardı.

“Bu kadar cazibeli bir alanı metruk bırakmak, bir yönetimin ilgisizliğinin simgesi olabilir”

İmamoğlu, “İstanbul’un bu kadar cazibesiyle önde duran bir alanını, bu kadar metruk bırakmak, aslında bir yönetimin ilgisizliğinin simgesi olabilir” diyerek, şunları kaydetti:

“O günkü fotoğraflarla bugünkü fotoğrafı yan yana koyduğunuzda, Sarayburnu, bir yönetimin ilgisizliğini simgesi diye anlatılabilir bir nokta. Beni çok üzmüştü. Göreve geldiğimin ikinci ya da üçüncü ayında, buradaki anıtla ilgili bir şikayet alınca, hemen koşa koşa buraya gelmiştik ve çevresindeki bakımsızlığı da görünce üzülmüştüm. Sonra arkadaşlarımla oturduk, konuştuk ve bir proje süreci başlattık. Ve projenin kurul süreci takip edildi. Ne yazık ki orada, 2 yılı aşkın bir süre tartışmalarla sürdü. Ve sonucunda izin çıkar çıkmaz ihalesi, vesairesi başladık. Çok hızlı bitirdik.”

“Sırada Arkeoprak var”

İlk etapta 21 bin metrekarelik park ve yeşil alanı hizmete aldıklarını belirten İmamoğlu, 13 bin metrekarelik “Arkeopark” kısmının da 2023’ün mart ya da nisan ayında İstanbullularla bulaşacağının müjdesini verdi. İçinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Atatürk anıtını da bulunduğu alanda “keyifli ve doyumsuz bir manzara” oluştuğunun altını çizdi.

İmamoğlu, “Deseniz ki ‘İstanbul’un en değerli beş noktasından birisini söyleyin’, herhalde bir tanesi burası. Hak ettiği değeri, hak ettiği konumu ve tasarımı bulmuş oluyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, ince ince çalışıp her noktasına özenli davranan, seyir terasları, çim alanları, insanların doyumsuz, keyifli fotoğraflarıyla, sadece İstanbulluların değil, milyonlarca misafirinin, ama yerli ama yabancı turistin mutlak gelip görmesi gereken noktalardan birini daha toparlamanın gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekrem İmamoğlu: ″Madem ki dağa çıkmış bir terörist, tutuklayın″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin