featured

Fatma Şahin: “Raybüs 200 bin kişinin 2 milyona ulaşmasını sağlıyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatma Şahin: “Raybüs 200 bin kişinin 2 milyona ulaşmasını sağlıyor.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Raybüs’ün havayı ve doğayı kirletmeden, 200 bin kişinin 2 milyona ulaşmasını sağladığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve beraberindeki heyet Raybüs ile seyahat ederek Nizip’e ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yol iyileştirmesi yapılan 49 kilometrelik hatta yolculuk yapan protokol, yolculuk sonrası yaptıkları açıklamada vatandaşların talepleri doğrultusunda Raybüs’te sefer sayılarının arttırılarak saatlerin düzenleneceğini söyledi.  

Hedef günlük 5 bin yolcu

Nizip ile Gaziantep arasında ulaşım sağlayan, GAZİRAY ile entegre çalışan Nizip Raybüs, Gaziantep Garı ile Nizip Garı arası hizmet veriyor. 2 vagon ve 126 kişi kapasiteyle hizmet veren Raybüs 25 gün içerisinde 3 bin 600 yolcu taşıdı. İlerleyen günlerde Raybüs’ün kullanımının yaygınlaşmasıyla günlük 5 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

“Nizip daha çok gelişecek, Gaziantep bir adım daha ileri gitmiş olacak”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Nizip ile Gaziantep şehir merkezinin etkileşiminin fazla olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Hem güvenli yolculuk var aynı zamanda da ekonomik anlamda Gaziantep ile Nizip’i birbirine bağlayan önemli bir yatırım. Bu yatırımla birlikte Nizip daha çok gelişecek, Gaziantep bir adım daha ileri gitmiş olacak. Raybüs’ün bir güzel yanı GAZİRAY ile entegre olması. Raybüs ile Gaziantep’e gelen, GAZİRAY ile organize sanayi bölgesine kadar gidebilecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatma Şahin: “Raybüs 200 bin kişinin 2 milyona ulaşmasını sağlıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin