featured

Gaye Usluer: “En güvenilmez iki kurum TÜİK ve Merkez Bankası”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Usluer: “En güvenilmez iki kurum TÜİK ve Merkez Bankası”

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Toplantısı’na ara vererek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Toplantısı’na ara vererek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sistem tartışmalarından, öğretmen atamalarındaki mülakat sorununa, enflasyon rakamlarından yeni yıl zamlarına birçok konuda açıklamalarda bulundu. Usluer, “En güvenilmez iki kurum; Merkez Bankası ve TÜİK. Bugün yaşadığımız kaosun ana sorumlusu bu iki kurum. Bu kurumlar bağımsız olmadan düzelemeyiz” dedi.

TEK PARTİ VE TEK ADAM SİSTEMİNDEYİZ

1950 yılından sonra en uzun tek parti döneminde olduğumu dile getiren Usluer, “2002-2022 tam 20 yıldır yeniden çok partili dönemden tek partili döneme geçtik. 2018 itibariyle yani 3 yıldan beri tek parti ve tek adam sistemindeyiz. Sistemin güçlendiricisi, mayası belli “Siyasal İslam”. TBMM’de tam 600 milletvekili var. Ne iş yaparlar belli. Kaldır parmak, indir parmak. Bakanlar, bildiğimiz bakanlar değil. Tek adamın sekreterleri, evrak memurları tadında. İçinde dengenin olmadığı, denetimin yasaklandığı bir yapıdan bahsediyoruz” dedi.

GENÇLERİN GELECEĞİ ÇALINIYOR

Mülakat sistemine tepki gösteren Usluer, “Bu yapının en önemli özelliği liyakatsizlik. Liyakatsizlik bu yapının temel kuralı. Bakınız öğretmen atmalarına. KPSS sınavından 91 alan kişi, mülakatta 51 puan verilerek eleniyor. Reisin adının, torunlarının sayısının sorulduğu bir trajikomik durumdan bahsediyoruz. Sanırsınız bir kabile devletinde yaşıyoruz.  Gençlerimizin aklıyla alay ediliyor. Gençlerimizin gelecekleri çalınıyor” diye konuştu.

KPSS BAHANE MÜLAKAT ŞAHANE

“KPSS denilen sınav sarmalı adeta bir para kazanma aracına dönüştürüldü” diyerek sözlerine devam eden Usluer, “Her bir oturum için ayrı para alınan KPSS tam bir para kazanma aracı. TBMM’de öğretmen atmalarına ilişkin yasa çıkarken ”mülakat” olmasına itiraz etmiştik. Sesli kayıt, görsel kayıt demiştik. Kabul etmediler. Bugünün usulsüzlüklerini 4 yıl önce yasayla sağlama aldılar. Bugün yaşadıklarımız KPSS bahane, mülakat şahane dönemidir.  Usulsüzlük sistemin temel aracı oldu” dedi.

YENİ YILDA ZAM SAĞNAĞI

Yeni yıl zamlarıyla konuşmasına devam eden Usluer, “Yeni yılın ilk müjdesi zam sağanağı oldu. Elektrikten, doğalgaza, akaryakıttan, ulaşıma, otoyollardan, harçlara kadar fahiş zamlar yapıldı. 48 yıllık Boğaziçi Köprüsü’ne geliş/gidiş ücretli yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı’nın “Lan nasıl”, “Harika” sözleri 2021 yılının son gününe damgasını vurdu. Hazineyi boşalttılar. Hazineyi boşaltanlar, hazinenin kayıp rezervlerinin hesabını veremeyenler, elleri vatandaşın cebinde yeni kaynak yaratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

ENFLASYON YURTTAŞI EZDİ

Asgari ücrete verilen zammın katlamalı olarak geri alındığını ifade eden Usluer, “TÜİK bugün yıllık enflasyon rakamlarını açıklayacak. Buna göre milyonlarca ücretlinin, memurun maaşları ve emekli aylıkları belirlenecek. İşçi ücretleri yüzde 30.4, TÜFE yüzde 72.6, gıda enflasyonu %90.4 arttı. İşin özü enflasyon yurttaşları ezdi” dedi.

EN GÜVENİLMEZ İKİ KURUM TÜİK VE MERKEZ BANKASI

TÜİK ve Merkez Bankası’nın en güvenilmez iki kurum olduğunu vurgulayan Usluer, “Bakın az önce açıklanan ENAG “Enflasyon Araştırma Grubu” verilerine göre, enflasyon aralık ayında yüzde 19,35 2021 yılında ise yüzde 82,81 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyonunu yüzde 13,58 olarak açıklarken, yıllık enflasyon yüzde 36,08 olarak açıklandı. En güvenilmez iki kurum; Merkez Bankası ve TÜİK. Bugün yaşadığımız kaosun ana sorumlusu bu iki kurum. Bu kurumlar bağımsız olmadan düzelemeyiz” diye konuştu.

ÖNCE HESABINI VER

Usluer, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz diyor. Kardeşim sen senden önce G-20’de olan ülkemizi 20’den aşağı düşürmedin mi? Önce bunun hesabını ver” diyerek tepki gösterdi.

EN YÜKSEK OYU ALAN DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAK

“2022 yılı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yıl olacak” diyerek sözlerine devam eden Usluer, “Büyük bir olasılıkla 2022 yılında, en geç 2023 tarihinde yapılacak genel seçimler mevcudun, tükenenin resmi bitiş tarihi olacak. Bitecek olan bitecek şüphesiz. Ama bunlar gitsin de kim gelirse gelsin demiyoruz. Ölümü gösterip, sıtmaya razı olun demiyoruz. Bu ülkenin insanları, çocuklarımız, hepimiz en iyisini hak ediyoruz. Değişimi, dönüşümü sağlayabilecek olan en yüksek oyu alacaktır. Bu nedenle ‘Geçiş dönemini sağlayacak cumhurbaşkanı’ kavramını kabul etmiyoruz. Seçmen en iyiye oy verecek. Seçmen taşıyıcı anne aramıyor. Yeni bir başlangıç en iyi ile mümkün” dedi.

EN BÜYÜK PARTİ KARARSIZLAR

Usluer, “Tüm anketlerde Türkiye’nin en büyük partisi kararsızlar partisi. Yüzde 30’luk oran ile en büyük parti kararsızlar partisi. Kararsızlar partisini kararını verenlere dönüştüremeyen kazanamaz. Öyle, sadece tweet atarak olmaz bu iş. Meydanlarda, alanlarda, sahada olmadan seçim kazanılamaz. Biz en büyük anketin sokakların sesinde olduğunu biliyoruz. Söz veriyoruz. En iyi kazanacak” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLER YASASINI DEĞİŞTİRİN

Türkiye’nin erken seçim sürecine girdiğinin altını çizen Usluer, Bu seçim otoriterlikle demokrasi arasında olacak. Türkiye kökten yeniden kuruluş dönemine hazırlanmalıdır. Günü, birlikte inşa etmek zorundayız. Gün, ben ne olacağım değil biz ne olacağız günüdür.
Siyasetçiler ve siyaset kurumunu mevcut durumu düzeltmek adına samimiyete davet ediyoruz. Yineliyoruz. Türkiye’ye demokrasi vaadiniz gerçekse önce Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirin. Biz hazırız. Ortak refah için birlikte fedakarlık edelim. Biz hazırız” dedi.

LÜKS ARAÇLARDAN VAZGEÇİN

Usluer sözlerine şöyle devam etti: “Lüks kamu araçlarından vazgeçin.
Sarayın uçaklarını satın, 1’i kalsın. 5 siyasi parti 2022’de hazineden 645 milyon TL yardım alacak. Erken seçim olursa siyasi partilerin kasasına 1.9 milyar TL daha girecek. Ekonomik buhran ve derin yoksullukla girdiğimiz bu yıl, bu ödeneklerden vazgeçmeye EVET der misiniz? Yeni yılın herkese özgürlük, adalet, demokrasi ve barış getirmesini diliyoruz”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaye Usluer: “En güvenilmez iki kurum TÜİK ve Merkez Bankası”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin