featured

Muharrem İnce: ″Beni bir yerlere yamamaya çalışıyorlar″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere Genel Merkez’de oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere Genel Merkez’de oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Eşi Ülkü İnce ile birlikte oy kullanan İnce’ye MYK ve PM üyeleri eşlik etti. 

“Dünyada eşi benzeri az olan bir uygulama”

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Siyasi Partinin adaylarını sadece delegelere, milletvekillerine değil, bütün üyelerine sorduğuna dikkat çeken Memleket Partisi lideri İnce, şöyle konuştu:

“Biz bunu örnek olsun istiyoruz. Biz Türkiye’de demokrasi istiyorsak, önce partide demokrasi, parti içinde demokrasi biz genel başkanımızı da cumhurbaşkanı adayımızı da bütün üyelerimize soruyoruz. Şu anda örgütlü olduğumuz bütün il ve ilçelerde sandık var. Bütün üyeler sandık başına gidiyor. Bu Dünyada eşi benzeri az olan bir uygulamadır. Bunu yaşatacağız. Bunu bu ülkeye öğreteceğiz.”

3A dedim, 3B dedim, 3H dedim, şimdi 3M diyorum diyen İnce, “Önce memleket, memlekette matematik. Matematik olmazsa olmaz. Ve sonunda da mutluluk. Bunun çaresi budur. Örnek olsun istiyoruz herkese bu davranışın. Yani kapalı kapılar ardında değil, liderlerin iki dudağı arasında değil, gönlünü yüreğini bütün örgüte açan bir siyasi oluşumuz biz. Belki de Türkiye’nin en demokratik kurumu Memleket Partisi’dir.” diye konuştu.

İttifaklar arasında yer alıp almayacakları konusunda İnce, “Hiç telaşeye gerek yok. Birincisi daha 60 gün süre var. Niye daha baştan beni bir yere yamamaya çalışıyorlar. Gerek yok buna. Yapalım kampanyamızı bir çıkalım. Bakalım belki ipi ben göğüsleyeceğim. Belki ben birinci çıkacağım. Duruma göre bakarız. Ama telaş da yapmaya gerek yok. Baskı yapmaya gerek yok. Birincisi 60 gün daha süre var. Meydana bir çıkalım, bir tartılalım. Mitinglerimizi bir yapalım. Bir konuşalım 2018’in 4 Mayıs’ında anket yaptırdım. Tarhan Erdem rahmetli oldu. Bekir Ağırdır orada duruyor. Yaşar Tüzün, Engin Altay orada duruyor. İstanbul’da ilk yaptırdığımız ankette benim oyum 19-20 idi. CHP’nin oyu 18’di. Sonra ben 30,64’le tamamladım. CHP’de 22,5’a çıktı. Şu anda Memleket Partisinin oyu yüzde 14 diyor Gezici dün akşam. Bunun iki katı da Muharrem İnce’nin oyu var. Buradan başladık. Daha 60 gün var. Ben 19’la başlayıp 30,64 ile bitirdim. Şimdi 28’le başlıyorum. Acele etmeyin. 28’le başlarsam 38’le birinci tur, 68’le ikinci tur olur. Bu kadar basit. Olmuyorsa, seçime iki gün kala biz gereğini yaparız.” ifadelerini kullandı.

Birinci hedefimiz Erdoğan’ı göndermek diyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İkinci hedefimiz bizim iktidar olmamız. Onun için Erdoğan ile Millet ittifakı arasındaki kavgada cevabı Millet İttifakı versin. Ben neye vereyim ki? Bana konuştukları zaman ben cevabını vereyim. HÜDA PAR çok tehlikeli. PKK kadar tehlikeli.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muharrem İnce: ″Beni bir yerlere yamamaya çalışıyorlar″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin