featured

Muharrem İnce: “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 50 lira olur”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muharrem İnce: “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 50 lira olur.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Bir daha seçilirse dolar 50 lira olur.” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta yurttaşlarla bir araya geldi. İnce, esnaf ve yurtlaşlarla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Çocuk istismarını gündemde tutan ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen İnce; “Hangi bakanlık sustuysa, hangi polis hangi savcı sustuysa, 6 yaşındaki çocuğa imam nikahını kim kıydıysa, şahitleri kimse bunlar derhal hapse tıkılmalıdır.” dedi.

İnce, kendisine yönelik “Dini nikaha savaşa açtı” şeklinde yapılan haberler hakkında açıklamalarda bulunarak, “Bir anayasa tartışmasıdır, gündemde. Çözülmüş bir sorunu, hiçbir sorun yok isteyen başörtüsü takıyordu, takmayan takmıyordu. Çözülmüş bir sorunu Sayın Kılıçdaroğlu yeniden gündeme getirdi, Erdoğan da gollük pası gole çevirdi. Şimdi uğraşıyorlar, çalışıyorlar. Ya değerli arkadaşlar, çözülmüş bir sorun yeniden anayasa ile çözülmek isteniyor.” şeklinde konuştu.

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine ilişkin konuşan İnce, şunları kaydetti:

“Bunu engelleyecek bir madde neden yok o anayasa değişikliğinde. Bu konudaki mağdur 2 sene önce bakanlığa gitmiş, şikayette bulunmuş. Devlet susmuş, bakanlık susmuş. Tekrar söylüyorum; hangi bakanlık sustuysa, hangi polis hangi savcı sustuysa, 6 yaşındaki çocuğa imam nikahını kim kıydıysa, şahitleri kimse bunlar derhal hapse tıkılmalıdır. İstemiyorum ben 6 yaşında çocuğa imam nikahı kıyan adamın oyunu ne yapayım ben? İstemiyorum, gitsin hangi partiye verirse versin.”

İnce, 2023 seçimlerine değinerek, “Bu seçimde milletimize 2 seçenek dayatılıyor. Sözlerin hiçbiri tutulmadı. Partili cumhurbaşkanlığı yaramadı. Partili cumhurbaşkanlığı ile daha fazla yoksullaştık, partili cumhurbaşkanlığı ile borcumuz daha fazla arttı, daha zor geçinir olduk.” diye konuştu.

“Köy okullarını derhal açacağız”

Memleket Partisi olarak köy okullarını açacakları yönünde söz veren İnce, “Türkiye uçuyor, refah içinde, herkesin yüzü gülüyor, iktidar öyle anlatıyor. Ama ne yazık ki köy okullarını açamıyor, öğretmen atayamıyor. Yazık 2022 yılında öğretmenler işsiz, çocuklar öğretmensiz. O köy okullarını derhal açacağız. ifadelerini kullandı.”

“Erdoğan bir daha seçilirse dolar 50 lira olur”

İnce, ekonominin teolojik kurallarla yönetilemeyeceğini ileri sürerek, “Aziz milletim yanlış yaparsın, Erdoğan bir daha seçilirse dolar 50 lira olur. Çünkü akla uygun değil onun yönetimi, bilime uygun değil, ekonomiye uygun değil. Yaptığı iş bilime aykırıdır, hukuka aykırıdır, evrensel değerlere aykırıdır.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muharrem İnce: “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 50 lira olur”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin