featured

Hamas’tan İsrail’e “Son 50 yılın en büyük saldırısı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En az 300 İsrailli hayatını kaybetti.

Yedek subayları göreve çağıran İsrail, son 50 yılın en büyük ve koordineli saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Netanyahu hükümeti ‘savaş hali’ ilan etti. Her iki taraftan yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Hamas’ın silahlı kanadı cumartesi sabahı İsrail’e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi. Saldırıyla birlikte çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail’e girdi. İsrail ordusu “savaş hali” ilan ederken, Hamas’ın sürpriz ve koordineli saldırılarında en az 300 İsrailli hayatını kaybetti. Filistinli yetkililere göre İsrail’in karşı saldırılarında ise en az 200’den fazla Gazzeli yaşamını yitirdi.

Akşam saatlerinde konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, tüm Filistinlilerden Gazze’yi terk etmelerini istedi. Hamas’ın sığınaklarını “enkaza” çevirme sözü veren Netanyahu, “kara günün intikamını alacaklarını” söyledi.

Televizyonda yayınlanan konuşmasında Gazze’yi bir “kötülük şehri” olarak tanımlayan Benjamin Netanyahu, “Hamas’ın saklandığı tüm bu yerleri harabeye çevireceğiz. Gazze halkına sesleniyorum: şimdi oradan çıkın çünkü tüm gücümüzle her yerde harekete geçeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas’tan İsrail’e “Son 50 yılın en büyük saldırısı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin