featured

Muharrem İnce: “10 ülkede tarım yapacağız açıklamasını doğru bulmuyorum”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muharrem İnce: “10 ülkede tarım yapacağız açıklamasını doğru bulmuyorum”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve kurmayları, Yeniden Refah Partisi, Demokratik Sol Parti, Gelecek Partisi, İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ardından bugün Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret ederek etti.

İNCE: 10 ÜLKEDE TARIM YAPACAĞIZ AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve kurmayları, Yeniden Refah Partisi, Demokratik Sol Parti, Gelecek Partisi, İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ardından bugün Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret ederek partisinin “Bitkisel ve Hayvansal Üretim / Gıda Egemenliği Raporu’nu” görüştü. Görüşmeden sonra gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında İnce şunları dedi;

“Gıdada, beslenmede, tarımsal üretimde, bitkisel üretimde, hayvansal üretimde ciddi sıkıntılar var. Sokağa çıktığınız zaman herkes marketlerde ki pahalılıktan yakınıyor. Ekmek, süt, et tartışılır oldu. Dünyada da bir gıda problemi var. Türkiye’mizde katmerlisi var. Biz bu konuda Memleket Partisi olarak bir rapor hazırladık. Çözüm önerilerimiz. Yani gıdayla ilgili, beslenmeyle ilgili, etle, sütle ilgili, ekmekle ilgili. Ve önümüzde ki 10 yılda yaşayacağımız su sorunu ile ilgili 100 maddelik çözüm önerisi hazırladık. Bu çözüm önerilerilerimiz tartışmaya açıktır. 19 siyasi parti genel başkanına mektup yazdık. Size bunları anlatmak istiyoruz dedik. Sayın Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’de bizim mektubumuza cevap verdiler, kabul ettiler. Teşekkür ediyorum. Biz raporumuzu kendilerine sunduk. Bu rapor tartışmaya açık bir rapordur. Beğendiğiniz kısımlarını lütfen sizde dile getirin. Beğenmediklerinizi, eleştirileriniz varsa lütfen bize iletin. Düzeltelim yanlışımız varsa. Ortak akılla, ortak çözüm bulalım. Bütün siyasi partileri bu konu üzerinde; gıda, beslenme, tarım üzerinde ortak söz söylemeye, önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak olan su problemiyle ilgili şimdiden uyarmak istiyoruz bütün yurttaşlarımızı ve devletin yöneticilerini.

PARAMIZ VAR ALIRIZ MANTIĞINI TERK ETTİRMEK İSTİYORUZ

Bizler Memleket Partisi olarak bereketli toprakların yoksul çocukları olmak istemiyoruz. Bu bereketli topraklarda mutlu yaşamak istiyoruz. Paramız var ithal ederiz mantığının bu topraklarda terk edilmesini istiyoruz. Bazen paranız olmayabilir. Bazen paranız olsa da bulamayabilirsiniz. Satmazlar size. Savaş çıkar, bir şey olur. Onun için 85 milyonun kafasından “paramız var alırız” mantığını terk ettirmek istiyoruz.

10 ÜLKEDE TARIM YAPACAĞIZ AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Yaz geldi, sebze meyve ucuzlayacak devri hemen hemen kapandı gibi. Mutlaka ucuzlayacak ama etrafımıza baktığımızda tarımsal üretimde enflasyon yıllık yüzde 155 olmuş. Bugün açıkladı TÜİK. Aylık 16,18. Toprağımız var, güneşimiz var, suyumuz var Allah’a şükür. Bu bereketli topraklarda Venezuela’da buğday yetiştirilmesini, Afrika’dan toprak kiralanmasını, 10 ülkede tarım yapacağız diye açıklamalar yapılmasını hiç doğru bulmuyorum. Bizim her şeyimiz var. Bu cömert toprakların, bu bereketli toprakların insanlarıyız biz. Bunu mutlaka yapabiliriz.

GEREKİRSE ARAÇLARIMIZIN VE ÇİFTÇİLERİN KULLANDIĞI MAZOTUN FİYATI AYRI OLSUN

30 liraya mazotla üretim yapamaz Türk çiftçisi. Gerekirse araçlarımızın mazotlarının fiyatı ayrı olsun ama tarımda ki mazotun fiyatı ayrı olsun. Traktörün kullandığı mazotu, biçerdöverin kullandığı mazotu aynı paraya kullanırsak, Allah korusun açlık gelir, kıtlık gelir. Bu önümüzde ki tehlikelere, su konusundaki, gıda konusundaki tehlikelere dikkat çekmek istedik. Farkındalık oluşturmak istedik. Ve çözüm önerilerimizi milletimizle paylaşmak istedik.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muharrem İnce: “10 ülkede tarım yapacağız açıklamasını doğru bulmuyorum”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin