featured

USDTRY analizi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

USDTRY analizi

Son dönemlerde TL kanadında yoğun gündem takip ediliyor.

Son dönemlerde TL kanadında yoğun gündem takip ediliyor.

Geçtiğimiz hafta TCMB para politikası kurulu toplantısını gerçekleştirdi ve bu toplantısı sonrasında banka politika faizinde 100 baz puanlık faiz indirim yoluna gitti.

Karar metninde ise arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar verildiği belirtildi.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta TCMB beşinci defa piyasalara doğrudan satış yöntemi ile müdahale etti.

USDTRY paritesi günbegün tarihi zirvelerini kırarken parite geçtiğimiz hafta da 17 seviyelerini aştı ve haftayı 16.32 seviyelerinde kapattı.

Yeni haftaya 16.60 seviyelerinde başlayan paritede yukarı yönlü hareketlenmeler devam etti ve parite 17.50’lerin üzerini görerek tarihi zirvesini yeniledi. Aralık ayının sonlarına yaklaşırken, TL Kasım ayında dolar karşısında yaklaşık olarak yüzde 40’a yakın değer kaybı yaşamıştı.

TL’nin yıllık performansına baktığımızda ise dolar karşısında yaklaşık yüzde 50 üzerinde değer kaybı yaşadığı görülüyor.

Yeni haftanın ilk işlem gününde ise piyasalar 17:30’da yurtiçinden gelecek olan Merkezi Hükümet Borç Stoku verisini takip edecek. USDTRY paritesini yeni haftanın ilk işlem gününde teknik olarak incelediğimizde 17.50 ve 17.75 seviyeleri psikolojik direnç noktaları olarak; 16.22 – 15.60 – 14.81 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
USDTRY analizi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin