Yurtiçi piyasalar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurtiçi piyasalar
ABD’nın Haziran ayı enflasyon rakamları, aylık bazda yüzde 0,9 ve yıllık bazda yüzde 5,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Delta virüsü sayıları ülkemizde giderek artıyor. Şu an delta virüsü sayısı 750’leri buldu, görülen il sayısı da 36’ya çıktı.

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı sanayi üretim verisine göre; aylık bazda yüzde 1,3 artış gerçekleşirken, yıllık bazda da yüzde 40,7 yükseliş kaydedildi.

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı Perakende Satış Hacmi verisine göre; aylık bazda yüzde 6,1 azalış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 27 artış gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile telefonda görüştü. Görüşmede ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Taliban, Türkiye’nin Afganistan’da varlık bulundurmaya devam etmesinin Türkiye ile ilişkilere zarar vereceğini ve Türk güçlerini işgalci olarak tanımlayacağını açıkladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki havaalanının işletilmesi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirterek “Görüşmeler doğrultusunda Sayın Austin ile birlikte mutabık kaldığımız konular var” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının TL cinsinden 10 Yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesinde toplamda 7 milyar TL’lik satış gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Ülkemize yatırım yapan Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldik. Ekonomik görünüm, politika çerçevemiz, vergisel düzenlemeler, yatırım teşvikleri ve yeşil dönüşüm alanlarında atacağımız adımları paylaştık. İlişkileri daha da güçlendireceğiz

Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildiği duyuruldu. Değişikliklere göre asgari ücret desteği, kambiyo mevzuatı, gümrük kanunu ve imar mevzuatı gibi alanlarda düzenlemeler yapıldı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, AB Komisyonu’nun AB dijital hizmetler vergisi planını, global kurumlar vergisi anlaşmasının tamamlanmasına imkan vermek için, ertelemesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Almanya’nın Haziran ayı enflasyon rakamlarında, aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,3 seviyesine yükseldi.

ABD’nın Haziran ayı enflasyon rakamları, aylık bazda yüzde 0,9 ve yıllık bazda yüzde 5,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İç tarafta, TCMB faiz kararı açıklanacak.(Saat 14.00)

USDTRY140721.png

Kaynak Işık Menkul

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurtiçi piyasalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin