featured

Edibe Gülnar’ın kaleminden; “ADANA KOZAN’DAN İZLENİMLER”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat depremi sonrasında Adana’nın Çukurova İlçesinde yaşanan olumsuzluklardan o kadar etkilendik ki, insan olarak her an deprem olacak korkusu ile evlere dahi girmekte zorlanır olduk.

Bu psikolojiden elbette kurtulacağız. Okulların açılması ile insanlar artık evlerine yavaş yavaş dönecekler. Güvenlilik açısından hasarsız olan evlerine yerleşip artık eski günlerdeki gibi yaşamlarını devam ettirecekler.

Bir işim nedeniyle önceki gün Kozan’a gitme fırsatım oldu. Kozan’ın her geçen gün geliştiğini gördüm. Yeni yapılan konutları, şehirleşmeyi yakından görüp değerlendirme fırsatım oldu.

6 Şubat depreminde Kozan’ın fazlaca etkilenmediğini, evlerde hasarın oluşmadığını gördüm. Orada yaşayan halk adına da inanın çok sevindim. İmar konusunda titiz davranılarak ölümlü vakalara sebep olacak olumsuzluklara şimdilik görebildiğim kadarıyla izin verilmemiş olması da sevindirici.

Kent içindeki trafik düzenlemesinin oldukça rahatsız edecek noktada olması da ayrı bir dikkatimi çeken konuydu. Her yer park alanı olmuş. Şehrin en işlek caddesinde yolun iki yanında araçlar park edilir halde olur mu?

Yayalar daha kaldırımda yürüyemeyecek durumda. Her yerde iş yeri sahipleri sattıkları ürünleri dışarıda kaldırımın üzerinde teşhir ediyorlar. Tabela kirliliği ise diz boyu.

Bence belediye yönetiminin bu konulara dikkat etmesi gerekiyor. Şehrin ana caddelerinin de özellikle delik deşik olduğunu gördüm. Görevi olan Büyükşehir ise sorumluluk alanını asfaltları dökmesi gerekiyor. İlçe belediyesi ise acilen bu konuya el atmaları gerekiyor.

Kozan’ın yönetici kademesinde olan bazı isimlerle de sohbet etme, ilçenin genel durumu hakkında bilgi alma imkanım oldu. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

Günübirlik olarak yevmiye ile çalışan işçileri gördüğümde kazançlarını ve nasıl geçim ettiklerini sorma fırsatı buldum. Bu güzel insanlar ‘şükür ediyoruz, bu günlerden daha kötü günler inşallah yaşamayız’ diyerek hallerine şükretmesi çok hoşuma gitti.

Şehirdeki turunç ağaçlarının da bakılmadığını maalesef görmüş oldum. Turunçları ekmişler ama iyi bakmıyorlar. Yazık ediyorlar.

Kısacası gezilmeye, görülmeye değer Kozan’ın ufak tefek çözülmesi gereken sorunları var ama genel olarak güzel bir ilçe Kozan. Herkese tavsiye ederim görmelerini.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan beyden de herkesin memnuniyetsizlik duyduğuna inanın kaldığım bir günlük sürede tanıklık etmedim. Kozanlılar ‘Muhalefet partisinin belediye başkanı olarak iyi çalışıyor. Daha ne olsun’ diye yorum yaptılar.

Daha iyi çalışma ortamıyla hizmet verebilir mi?

Elbette verir Sayın Kazım Özgan.

Haftaya görüşmek dileğiyle..

GHA – Konuk Yazar
Edibe Gülnar

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edibe Gülnar’ın kaleminden; “ADANA KOZAN’DAN İZLENİMLER”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin