featured

Erdal Açık’ın kaleminden; “GENÇLERİ EVLENDİREMEZ OLDUK”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayat pahalılığı, ekonomik zorluklar derken yeni yetişen nesilde evlenme yaşı 30’un üzerine çıktı. Gençlerin evlenip yuva kurmaları zorlaştı.

Bizim gençlik yıllarımızda 25 yaşını geçen kızlara ‘evde kaldın’ gözüyle bakılırdı. Şimdileri ise evlenme yaşı 30’un üzerine çıktı. Haliyle kızlarımıza ‘evde kaldın’ diyemez olduk!

Türkiye’deki ekonomik koşulların zorlaşması gençleri de etkiledi. Boşanma oranlarının arttığı bir ülkede evlenmeye korkan bir nesil geride gelmeye başladı. Anne ve babaların evlatlarının mürüvvetini görme isteklerinde de haliyle bir gerileme oldu.

Bugün bir evladınızı evlendirmeye kalksanız nişan ve düğün masrafları 300 bin liranın altında tutmuyor. Ekonomik olarak bu parayı tedarik edip evlatlarını evlendirmek de haliyle aileleri zor geliyor. İş bulma noktasında evlatlarımız zaten hatırı sayılır iş bulup evlenme sırasında borçlanarak ailelerine katkı sunmaları da mümkün olmayınca ortaya çıkan sonuç olumsuz oluyor.

Düğün sırasında evlenen çiftlere yardım olmak amacıyla takılan takılarda da miktar olarak azalma söz konusu. Bir çeyrek altının 2 bin 500 liraya yaklaştığı bir ortamda 8 bin 500 lira ile geçinen bir ailenin düğünde takı takmasını herhalde bekleyemeyiz.

Gençlerimizin evlilikteki davranış şekilleri de değişti haliyle. Uzun süre arkadaşlık yaparak ayrılıklar ve arkasından gelen istenmeyen olaylar ile de ahlaki erozyona da böylelikle sebep olunuyor.

Bu nedenle Hükümetin evlenmek isteyen gençlere yardım etme adına ortaya koyduğu projeleri kendi adıma olumlu buluyorum. Gençlerin yuva kurmalarına devletin yardımcı olması gerekiyor. Proje güzel ama uygulamalarında sıkıntı var. Gençler devletten bu yardımı alamıyor.

AK Parti Hükümetinin acilen gençlerin evlenmelerini kolaylaştıracak çözüm yollarının önünü açması gerekir diyorum. Mutlu yuvanın temellerini de böylelikle iktidar atmış olur.

Bu gayret de gençlerin iktidarı desteklemesi ile neticelenir. Geri dönüşü destek anlamında gelir.

Allah evlenenlere ve evlatlarına evlendirenlere kolaylık versin. Geçim derdi her konuda olduğu gibi evlenme konusunu da çok olumsuz etkiledi.

Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum…Erdal Açık

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdal Açık’ın kaleminden; “GENÇLERİ EVLENDİREMEZ OLDUK”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin