featured

Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı. İletişim Başkanlığı bu görüşmede, Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi konusunda mutabık kalındığını açıkladı. Ancak bir tarih belirtilmedi.

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Erdoğan, Ukrayna savaşıyla ilgili “barış köprüsü” olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişimi’nin önemini vurguladı.

Rusya 17 Temmuz’da sona eren Tahıl Anlaşması’nı uzatmamıştı.

  • Rusya Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekildi.

Açıklamaya göre Erdoğan, tahıl anlaşmasının uzatılmaması halinde “en büyük zararı tahıla muhtaç, gelir seviyesi düşük ülkelerin göreceğini” ifade etti. Cumhurbaşkanı, anlaşma devam ederken hububat fiyatlarının yüzde 23 düzeyinde azaldığını, son iki haftada ise yüzde 15 oranında arttığını belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz Girişimi’nin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini kaydetti.

Görüşmeye dair Rusya Devlet Başkanlığı internet sitesinde yayımlanan Rusça açıklamada ise “Putin özellikle, Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatına ilişkin paket anlaşmaların durdurulması; Rus gıda ve gübre arzının engellenmesi ile ilgili olarak Rusya’nın ilkeli tutumunu ortaya koydu” ifadesi yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin