featured

Filiz Ruhan’ın kaleminden; “İYİ BİR ÇOCUK İLE İYİ BİR ÇOCUK”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Kenya’nın başkenti Nairobi’de meydana geldi. Bu çocuğu gören kendini hırsız ve sokak dilencisi sanıyor. Evet, sokakta yolun karşısına geçen arabalara merhaba diyen çocuk. Bebeğin adı John. Bir gün, trafik sıkıştığında, John arabada Gladys Camande adında bir kadınla tanıştı. Kadın ağır akciğer hastalığına yakalandı. John’u oksijen üreten küçük bir takviye motoruyla otururken görmek, bunun ne olduğunu merak ediyor. Gladys hasta hikayesini çocuğa anlattığında sessizce ağladı. Sokak hayatının en zoru, en zoru olmadığını, kadının çok kondisyonda olduğunu fark etmişti.

Gözyaşlarını durduramayan bir çocuk hasta bir kadının elinden tutar ve Allah’tan şifasını ister. Sonra topladığı bütün parayı bir kadının eline bırakıyor. Durumu rastgele yakalayan kişi olayı sosyal medyadan yayınlayacak. Neticede sosyal medyada binlerce insan duygularını uyandırdı. 4 gün içinde toplanacak 3 milyon şilin veya 30 bin dolar. Bu parayla Gladys tedavi için Hindistan’a gidecek ve sokakta kalan John’u evlat edinecek. Daha sonra okula giden John’un hayatı sonsuza dek değişti. Şimdi bir evi ve bir annesi var.

Dilenci de olsa, bu çocuğun eylemi dürüstlüğün ve iyiliğin insanoğlu için para ve servetten daha değerli olduğunu açıkça ortaya koymuştu.
Moğol dilinden tercüme edildi.
Nurbol Khanagat…

GHA – Konuk Yazar
Filiz Ruhan

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filiz Ruhan’ın kaleminden; “İYİ BİR ÇOCUK İLE İYİ BİR ÇOCUK”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin