featured

Mehmet AÇIK – Korkularınızdan kurtulun !

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KORKU’larınızdan KURTUL’un ÖZ’GÜR’lüğünüzü BUL’un:

KORKU SEVGİ’nin tüm yollarına yabancıdır.
KORKU ile özdeşleşirseniz KENDİ ÖZ’ünüze yabancılaşırsınız.

Korku’lar’la yaşama’k insan’ın hayat’ın güzel’liklerini kaçırma’sına sebep olur.
Korkular insanı karanlıklar zindanına hapseder ve siz önünüzü göremezsiniz.
Korkularınız sizin doğruları görmenizi ve sağlıklı karar vermenizi engeller.
Korkularla yaşamak insanın hastalıklarla tanışmasına neden olur.
Korkularla giriştiğiniz işlerinizde asla başarı elde edemezsiniz.
Şimdi bu korku’lara azda olsa bazı örnekler verelim.
Mesla bir iş kurmayı istediniz ve kurdunuz, başarılı olmak ve çok para kazanmak istiyorsunuz tüm bunların olması için plan proje yapmaya başladınız, fakat ne başarıyı nede çok parayı bir türlü elde edemediniz, bunların nedenleri bilinç altınızın derinliklerinde saklamış olduğunuz korkularınızdır, korkular çok sinsidirler yüzeyde olmazlar, zaten sizde onları oraya görmemek için attınız ve onları orada unutarak yok saydınız, eğer siz farkındalık sahibi biri değilseniz onları oraya kendiniz atmanıza rağmen onları asla göremezsiniz.
Başarılı olmanın altında yatan başarısız olma korkusudur, çok para kazanmanın altında yatan fakirlik kıtlık bilinci korkunuz vardır, bu korkularınızı bilinçaltınızdan temizlerseniz ancak başarıyı ve çok parayı elde edebilirsinz.
Size tavsiyem bir iş kuracağınız yada her hangi bir işe başlayacağınız zaman plan proje yapmayın sadece başlayacağınız işin sizin FITRAT’ınıza BEDEN kapasitenize uygun olup olmadığına bakın, eğer uygunsa başlayın, değilse başlamayın.
Burada her şeyi oluruna bırakmak çok önemlidir, herşeyi olduğu gibi, olduğu anda olduğu hali ile kabul edip yapmak ve yaşamak çok önemlidir, çünkü düşünce plan proje hepsi anda olup bitmektedir, siz işinize korkusuz başladığınızda yüce yaradan ALLAH sizin yerinize plan proje hepsini yapacaktır.
Diğer örneklere geçelim.
Mesela sağlıklı kalmak için sağlıklı beslenmeye başlarsınız, bunun altında hasta olma korkunuz yatar, beden çok akıllıdır ve bilinci vardır siz farkında olmadan bu korku duygularını ona yüklediğiniz için oda kendini hasta eder.
Mesela tv haberlerinde duydunuz şu besinleri tüketirseniz kanser’e yakalanmazsınız dediler ve siz hemen bu besini tüketmeye başlarsınız fakat siz eninde sonunda kanser’e yakalanırsınız neden çünkü bunun altında kanser olma korkunuz vardır, bu örnek her türlü hastalık için geçerlidir.
Mesela zayıflamak için çeşitli diyetler yaparsınız sonra verdiğiniz kiloların iki katını geri alırsınız neden çünkü bunun altında kilo almaktan korkmanız yatar, sen kilo almaktan korkarsın ama beden bunu benim kilo almam gerekiyor diye algılar ve tüm beden mekanizması bu yönde çalışmaya başlar.
Sen diyet yaparak zayıfladığını zannedersin fakat beden çok akıllıdır vede çok garanticidir senin az az yediklerini o depolama yapar çünkü onunda korkusu vardır aç kaldığında öleceğini düşünür ve karşı savunmaya geçer, sen böylelikle yağdan değil kaslardan vermiş olursun kilolarını, sonuç olarak bu verdiğin kilorar sana iki katı olarak geri dönerler.
Aslında bedenin kilo alması yediğiniz yemeklerden değildir, sizin düşünce duygu ve bunlara yüklediğiniz anlamlardan dolayıdır, tüm hastalıklardada bu böyledir.
İnsan bedeninin çalışması için yemeye ihtiyacı vardır, yemek bedenin yakıtıdır, tıpkı arabanın çalışması için konulan benzin gibi, siz yediğiniz yemeği bir anlam yüklemeden yerseniz asla kilo almazsınız vede hasta olmazsınız.
Peki insanın doyduktan sonraki fazladan yediği yemek nedir? doymuştur ama yemeyi bırakamaz, rahatsız olana kadar tıka basa yer sonrada kıvranır durur, buna cevabı ise bu yemeği çok seviyordum onun için fazla yedim der, bak bak bahaneye bak, halbuki insan o fazladan yediği yemeği yine korkularından dolayı yer, bu korkular sevgi açlığıdır, sevgi duygusunun eksikliğinden dolayı alan kaplamak ister ve bunun için yer, kendisinin görünmediğini zanneder ve kilo alarak görünmek ister.
Eğer sen çoluk çocuğuna eşine etrafındakilere hizmet eden onlar için koşturan biri isen, güçlü olmak zorunda olduğunu düşünürsün, bunun altında ise güçsüz olursam kimse için koşturamam ve ben onlar için koşturamazsam onların dediklerini yapamazsam onlarda beni sevmezler, beni terkederler ve ben yalnız kalırım korkularınız vardır, ve bedeniniz tüm bu duygularınızın oluşturduğu boş alanları fazla yemek yiyerek doldurmak ve alan kaplamak ister.
Korkularının yükü ağırdır seni yorar, tıpkı sırtında bir yük ile gemiye binip gemi seni taşırken sende o yükü geminin taşımasına izin vermeyip sırtında taşıyarak bedenini yormana benzer ve bir müddet sonra o yük seni ezer bitkin ve yorgun düşürür.

KENDİNİZİ KORKULARINIZDAN ÖZGÜRLEŞTİREMEDİĞİNİZDE CAMLARI GÖRÜNMEYEN BİR FANUS’UN İÇİNE KAPATILMIŞ GİBİ HANGİ YÖNE HAREKET EDERSENİZ EDİN HEP GÖRÜNMEYEN BİR ŞEYE ÇARPACAKSINIZ.

TÜM KORKULARINIZDAN BİR AN ÖNCE KURTULUN YOKSA KORKULARINIZ SİZDEN BİR GÜN MUTLAKA KURTULACAKTIR.

DÜNYAYI NEDEN SIRTINIZDA TAŞIYORSUNUZ’ki BIRAKIN DÜNYA SİZİ SIRTINDA TAŞISIN.

Sizlere bir nebzede olsa farkındalık katabildiysem ne mutlu bana, uzun bir yazı oldu okumanız dileği ile şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum seviyle kalın.

Mehmet AÇIK
GHA – Genel Yayın Yönetmeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet AÇIK – Korkularınızdan kurtulun !

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin