featured

Mehmet AÇIK’ın kaleminden; “BİR MİLLET UYUYOR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİR MİLLET UYUYOR . . !

Merhaba sevgili dostlar, izninizle bu günkü yazıma bir hikâye ile başlamak istiyorum.

İki arkadaş birlikte ava çıkmışlar. Avcılardan biri bir ceylana zehirli ok atmış. Yaralanan ceylan yediği okla birlikte kaçmaya başlamış. O sırada avcı arkadaşına dönerek “aslında ceylan öldü, ama o bunun farkında değil” demiş. Gerçekten de birkaç dakika sonra ceylan sendeleyerek yere düşmüş ve ölmüş.

Dostlarım, son zamanlarda bizleri bu ceylana benzetiyorum. Ölüyoruz ama farkında değiliz. Maalesef; ülke sorunlarına duyarsız, manevi değerlerine saygısız, tehlikelerden bihaber, okumayan, araştırmayan, uyarılara da kulak asmayan bir insan yığınına dönüştük.

Bunları düşünürken aklıma Atatürk ile İnönü arasında geçen bir konuşma geldi.

Bir gün Atatürk sohbet sırasında İnönü’ ye dönüp “Bunca senelik dostumsun, cephelerde çarpıştık, zorluklarla mücadele ettik. Bir gün bana karşılaştığın en zor şey neydi diye hiç sormadın Paşa ”demiş. İnönü de “haklısınız, gerçekten neydi karşılaştığınız en büyük zorluk?” diye sormuş. Atatürk; “Uyandırmak Paşa, Türk halkını uyandırmaktı en zor olan! “diye karşılık vermiş.

Atatürk, her şeyde olduğu gibi bu konuda da ne kadar da haklıymış meğer. Gerçekten de yıllardır “ Uyanın! Ülke elden gidiyor, bölünme ve iç savaşın eşiğine geldik. Böyle giderse kan ve gözyaşına boğuluruz ”diye uyarılıyoruz. Ancak halkımızda tık yok. Uyarılara aldırmadığı gibi, sorumlularına da destek olmaya devam ediyor.

Elbette suç sadece halkımızda değil, birileri onlara “cambaza bak, cambaza” diyor ve ağızlarına bir parmak bal çalıp uyutuyorlar.
Doğal olarak; bombaları, ölümleri, katliamları, yöneticilerin yanlış politikalarını, savaşı, toprak kaybımızı, ekonomik çöküşümüzü insanlarımız film izler gibi izliyorlar. Sanki bunlar başka bir ülkede yaşanıyor ve sanki olanlardan kendilerinin hiçbir günahı ve katkısı yokmuş gibi davranıyorlar.

Bakınız Hz. Mevlana ne demiş;
Hayat bir uykudur ölünce uyanır insan.
Sen erken davran ölmeden önce uyan..

Ölmeden ve iş işten geçmeden uyanmamız dileğimle
hepinizi saygılarımla selamlıyorum ..

GHA – Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Açık

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet AÇIK’ın kaleminden; “BİR MİLLET UYUYOR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin