featured
  1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Mehmet Açık’ın kaleminden; “Yıl 1986…”

Mehmet Açık’ın kaleminden; “Yıl 1986…”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sn. Turgut Özal Başbakanlık koltuğunda oturuyor. En güçlü dönemini yaşıyor. Başbakan Özal Malatya’da bir miting düzenliyor ANAP’ın bütün önde gelen isimlerinin katıldığı bu TOPLANTI (MİTİNG) Özal’ın gövde gösterisine dönüşecek. Planlar ona göre yapılmış. Partinin miting otobüsü Malatya meydanına geliyor. Turgut Özal otobüsün üzerine çıkıp konuşacak. Protokol gereği kendisini karşılayan Malatya Valisi Naim Cömertoğlu’na direktif veriyor:
“Gel sen de çık otobüsün üzerine benimle..

Valinin “Efendim ben devletin Valisiyim, orada bulunmam uygun kaçmaz” demesi hiçbir işe yaramıyor ve Başbakanla birlikte otobüsün üzerine çıkmak zorunda kalıyor. Miting meydanı kalabalık. Otobüsün üzeri daha da kalabalık! Meydandakiler boyu kısa olan Özal’ı aşağıdan bakınca göremiyorlar. Meydandan otobüse doğru “Çök, çök, çök” sesleri duyulmaya başlıyor. Otobüsün üzerindekiler çökecek ki, meydandaki partililer başbakan­larını iyice görebilsen! Özal yanında duran Bakanlardan dayısının oğlu Yetim Hüsnü’ye (Hüsnü Doğan) “Sen çömel bakalım Hüsnü” diyor. Mikrofon elinde, bu sözleri herkes duyuyor. Yetim Hüsnü çöküyor, yere çömeliyor. Birkaç kişi daha böylece çöküp çömeliyor.Özal bu kez yanında duran Vali Naim Cömertoğlu’na sesleniyor. Elinde mikrofon var, kendisine özgü umursamazlıkla söylediği bu sözleri binlerce insan duyuyor.

“Vali Bey. Sen de çök. Çömel şuraya.”
Vali Beyden gelen ve Malatya meydanına mikrofondan yankılanan ses aynen :
“SAYIN BAŞBAKANIM , BEN DEVLETİN VALİSİYİM . VALİ ÇÖKMEZ , VALİ ÇÖMELMEZ . VALİ ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKMÜŞ OLUR. İZİN VERİRSENİZ BEN aşağıya İNEYİM!!!??? …”
Bu sözleri duyan Özal çok bozuluyor ama renk ver­miyor. O sırada meydanda bulunanlardan vatandaş Turan Ekin bu dakikaları şöyle anlatıyor: “Valinin bu sözleri duyulunca meydandaki kalabalıktan İnanılmaz bir alkış koptu. Vali Naim Cömertoğlu. boynuna “şeref madalyası” takmış olarak aşağıya iniyor.
VE YIL 2013, BASINDA BİR ÖLÜM HABERİ :
“Kırklareli, Kahramanmaraş, Mersin, Eskişehir ve Malatya’da uzun yıllar yaptığı valilik süresi boyunca her zaman HÜKÜMETLERİN DEĞİL , DEVLETİN VALİSİ OLAN NAİM CÖMERTOĞLU ‘nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.
Tüm Devletin valilerine saygı,vefa,özlem, sevgi ve hürmetle!
Alıntı.

Merhum reis-i Cumhurymuz Turgut Özal bey’e, merhum valimiz Naim cömertoğlu’na Allah rahmet eylesin ruhları şad mekanları cennet olsun.
TANRI TÜRK’ÜN KORUSUN!

GHA – Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Açık

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Açık’ın kaleminden; “Yıl 1986…”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin