featured

Nihal TAŞ – BİLİRSEM, BİLGİLENDİRİRİM!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİLİRSEM, BİLGİLENDİRİRİM!

Bilirsem, doğruluğu değil, gerçekliği vardır, bundan da sizin BİLGİNİZ OLUR!

Katılmıyorsanız ya da yanlış bilgi ya da görüş ise düzeltirsiniz!

Yorumunu da okuyanlar yapar…

Bu tür niye paylaşım yaptın tarzında bir yanıtınız olamaz…

Konu ile ilgili varsa bir bilginiz, bildiğiniz, siz de aksi olanı yazarsınız, açıklayıcı, eğitici ve öğretici bir tartışma ortamı yaratılmış olur.

Sonuçta, burada, bir kişinin fikri belirtilmiş. O kişinin bunu demediğini ya da yanılındığını, onların çok düzgün yapıda kişiler olduğunu belirtir, karşı tezler sunar ve söyler, isterseniz de belgelendirirsiniz. Yine yorumları, okuyanlara kalır. Dayatmacılık da yapılmamış olur.

Gazeteci, duyduğunu, gördüğünü, bildiğini paylaşır ki eğer bu durum o şekilde değilse karşı görüşleri ortaya konabilsin diye!

Sosyal medyada sadece doğrular paylaşılmaz, gerçek yaşam ya da gerçeklikler paylaşılır, bu gerçeğe katılsak da katılmasak da!

Burada da birinin, uydurma ya da iftira da olsa böyle dediğinin bir gerçekliği var…

Adamın biri, bir videoda, tekme attığı kediyi denize fırlatıyor. Buna kesinlikle katılmam mümkün değil ama yorumsuz olarak paylaşırım…

Bu videoya bakıp, gazeteci kedinin denize atılmasından memnun oldu, sevindi ve onayladı ki paylaşımını yaptı derseniz, gazetede okuduğu her görüşü doğru zannedenlerin sınıfına girerseniz…

Konu, durum ya da olayı öğrenip bilirsem ve bunu yorumsuz kamuya gösteririm!

Sonuç ile ilgili yorumu, herkesin kendisi yapar.

Gösterdiğimle ilgili kimseyi kınamam, niye böyle düşünüyorsun, niye bunu yapıyorsun, niye bunu paylaşıyorsun sorgulaması yapmam! Savcı ya da hakim değilim. Öyle ya da böyle, sadece gördüğümü gösteririm.

Konu üzerinde konuşulur, tartışılır, fikir belirtilir, alkışlanır, ağlanılır, onaylanır, yerilir… Ama durum üzerine konuşulur. Kesinlikle niye dedin veya yaptın yargılaması olmaz.

Adam, birini öldürür. Gerçekliği, 5N,1K kuralı ile anlatırım. Adam öldürdü diye birini yargılayan kişi değildir GAZETECİ! Gazeteciliğe heveslenenlerin dikkat etmediği durum bu! Bunun için gerçek GAZETECİ olamıyorlar ya zaten!

Yargılama, mahkemenin işi, kararı mahkeme verir.

Her hangi birisinin gerçekleşen söyleminin, dediklerinin de bilinmesi lazımdır, bu nedenle yorumsuz olarak paylaşımı yapılmıştır! Haber ya da bilgilendirme olup olmayacağına, paylaşan kişinin kendisi karar verir… Paylaşımı, paylaşılan kişileri ilgilendirmez! İlgisi çekilirse fikrini belirtir, ilgisi çekilmezse de boş verir…

Paylaşıldığına göre onaylanması gerekir, kesinlikle doğrudur, düşüncesi olmadan!

Paylaşım nedeniyle alınganlık, gocunma, kahrolma, bu nasıl paylaşılır gibi düşünceler, gerçek bu duruma etki etmez! Kafalar kuma gömülürse birileri duyurmaz, duymayan diğerlerinin de bilgisi olmaz!

Eğer bilgilendirmenin hatası, yanlışı, iftirası varsa taraf olan kişiler, bu kötü imajı silip, doğrusunun öğrenilmesi için çaba sarf edecek, kötü imajı silmek için uğraşacak! GAZETECİ de yine bu bilgileri, yorum yapmadan duyuracak!

Nihal Taş
GHA – İstihbarat Servisi

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nihal TAŞ – BİLİRSEM, BİLGİLENDİRİRİM!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin