featured

Nihal Taş – Kadına Şiddet…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi rakamlara göre 7 yılda %1400’lük artış ile cins kırımı tanımı yapılabilecek boyutlara ulaşmıştır. cinayetler, kıskançlık, aşk, namus cinayetleri şeklinde isimlendirilerek insanların kafasında normalize oluyor. haksız tahrik veya erkeklik indirimi diye bir uygulama var ki, neye hizmet ettiği belli değil. giderek medenileşiyoruz sanıyoruz, son teknoloji her yerde, her kesimde. töre cinayetleri diyorduk, doğu-güneydoğu diyorduk fakat göçler vb. ile artık öyle bir ayrım kalmadı. bunun yanı sıra münevver cinayeti ile zaten bildiğimiz bu işlerin yer, zaman, eğitim gözetmeksizin baskınlığın ve baskıların içinde yüzen erkek cinsinin adrenalin arayışıyla da alakalı olduğu yeniden belirlendi. fiziki güçsüzlüğü belli olan bir cinsin korunması bir yana köleleştirilmesi insanlık tarihinde hiç kimsenin yabancı olmadığı olgu. kadınların bireysel silahlanması gerekliliği artarken biber gazı bile çantalardan yasaklanıyor. kadını koruyaman bir devlet, kadını kendinden koruyamayan erkekler sonucu tablo giderek vahimleşiyor.

alıntılar ile 2011 yılı itibariyle çıkmayan koruma kararları;

• ayşe paşalı, 2010 yılının aralık ayında kendisini ölümle tehdit eden eski eşi tarafından ankara’da sokak ortasında öldürüldü. paşalı’nın mahkemeden talep ettiği koruma kararı bir türlü çıkmamıştı.

• ocak ayında arzu yıldırım, eski eşi tarafından ümraniye’de sokak ortasında infaz edildi. yıldırım, katili metin çilingir hakkında suç duyurusunda bulunmuş, dilekçesini daha hızlı olsun diye cumhuriyet savcılığından alıp kendisi elden emniyet birimlerine iletmek istemişti. ama yıldırım, dilekçesini emniyete ulaştıramadan öldürüldü.

• 15 şubat’ta 59 yaşındaki saliha erdem ataşehir’de ayrı yaşadığı eşi tarafından kapısının önünde öldürüldü. 22 şubat’ta da adana’da öğretmen özlem yılmaz ayrı yaşadığı eşi tarafından öğrencilerinin gözü önünde boğazı kesilerek ağır yaralandı.

• 23 şubat günü ise dört çocuk annesi arzu odabaş, boşanma davası süren eşi tarafından üsküdar’da öldürüldü. aynı gün adana’da semiha karadağlı boşanmak istediği eşi tarafından çocuklarının gözleri önünde av tüfeği ile katledildi. bunlar sadece birkaç ay içinde basında da yer alan tüyler ürpertici cinayet haberlerinden bazıları.

• 26 şubat günü maltepe’de, iki çocuk annesi şehri filiz, birlikte yaşadığı tarık e. tarafından cadde ortasında bıçaklandı. yere düşen kadına tekmeler atan tarık e. koşarak olay yerinden uzaklaşırken hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

türkiye istatistik kurumu’nun rakamlarına göre tecavüz ve taciz gibi cinsel saldırı suçlarında son beş yılda %30 artış yaşandı. 2006’da 528, 2007’de 473, 2008’de 577 ve 2009’da 652 kadın tecavüze uğrarken 2006’da 489, 2007’de 540, 2008’de 589, 2009’da 624 cinsel taciz olayı meydana geldi. 2005-2010 yılları arasında, 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıdan mağdur oldu. mağdur kadınların %40’ının korktukları için şikâyetçi olmadıkları tahmin ediliyor. bu açıdan istatistikler gerçek rakamların ancak yarısını ortaya koyabiliyor…

Nihal Taş

GHA – İstihbarat Servisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nihal Taş – Kadına Şiddet…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin