Nihal Taş’ın kaleminden; “YEREL SEÇİMLERİN AREFESIN’DE“

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜŞÜNMEK LAZIM …Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını her yurttaş kendine göre değerlendirebilir. Herkesin bakış açısı farklı olunca değerlendirme sonuçları da farklı olacaktır.

Ben kendi adıma seçim sonucunu değerlendirdiğimde ‘Seçmen ile bir kısım siyasetçi anlaşamıyor’ diyerek sonucu yorumlamak istedim. Cumhur İttifakı, seçmenle anlaşıp sandıkları patlatıyor. Millet İttifakı ise seçmenle anlaşamayarak yenilgi üzerine yenilgi alıyor.

Seçmenle anlaşmak, aynı frekansta buluşmak gerekiyor. Seçmenin dilinden anlayan, seçmeni ikna edip iktidar oluyor. Dilinden anlamayan da iktidara bakıp durup, seyredip, bol eleştiri ile olduğu yerde sayıyor.

Seçmenin siyasetçiye inanması lazım, güvenmesi gerekir. İnanç ve güven tesis edilmez ise partilerin iktidar olma gibi bir sonuca ulaşması mümkün değil.

Millet İttifakı’nın en büyük sıkıntısı, seçmende güven tesis edememesidir. Kimle konuşur ise konuşayım, halkın tek beklentisi ‘güvenmiyoruz’ cümlesi ile yorumuna başlayıp inanmadığı partiye de oyunu vermediğini görüyoruz.

İktidar partisi 21 yıllık süre içinde onca sıkıntılı dönemlere rağmen seçmeni ikna ediyor ise, güven veriyorsa, halkını da mutlu etmesini biliyor ise o zaman muhalefetin kendisini sorgulaması gerekiyor. Nerede yanlışlık yaptıklarını oturup hesap etmeleri gerekmez mi?

Bunu yapmıyorlar. Sanıyorlar ki, aldıkları kararlar hep doğru. Sanıyorlar ki bu halk kendilerinin peşinden gelecek. Yanıldıkları tek nokta ‘seçmenin dilinden anlamadıklarıdır’ diye düşünüyorum.

Söylemleriyle, bir araya geliş şekilleriyle, aralarında imzaladıkları protokolle, iktidar karşıtlığı ifadelerini seçim meydanlarında dile getirmekle oy alınmıyor. Halka dokunmak gerekiyor. Halkın dilinden anlamak gerekiyor. ‘Yapacağım, söz veriyorum’ ifadelerini de dikkate almıyor bu seçmen.

Seyhan’ın Mithatpaşa Mahallesi’ndeki okulları dolaştım seçim günü. AK Parti Milletvekilleri seçim günü okulları dolaşıp sandıkları teker teker ziyaret ettiler. Sandık görevlilerinin ihtiyaçlarını karşıladılar. Okul bahçesinde siyaset yaptılar. Geleni gideni yakalayıp öpüp kucakladılar. Araçlar vızır vızır işledi vallahi.

Yani sandığı boş bırakmadılar.

Millet İttifakı’ndan bir tane milletvekilini görmedim okul bahçesinde. Sandık görevlilerinin de çok işi sıkı tutmadıkları davranış şekillerinden belliydi.

Seçim meydanında halkı ikna edememişsiniz. Halka vaatleriniz doğru gelmemiş. Parti olarak seçime tam teşekküllü olarak hazırlanıp sandıklarda bile yeterli çalışma yapamamışsınız. İttifak yaptığınız partiler ortada yok. Çalışan yok, gayret sarf eden yok. Parti teşkilatlarınız ortada yok.

O vakit oyları almanız mümkün olmaz. Ben Mithatpaşa Mahallesi’nde seçim günü okullarda yaşanan görüntüden bir kesit sundum sizlere. Buna varana değin ortaya konulan seçim trafiği içindeki çalışmaları da yetersiz görüyorum.

Adana özelinde alınan Millet İttifakı’nın oylarının azlığı da bunu gösteriyor.

Cumhur İttifakı’nın Adana’da aldığı sonuçların da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin bu kadar oy alacağını düşünmediği ortamda Cumhur İttifakı, seçmeni de yanılttı.

AK Parti’nin 5 milletvekili çıkaramayacağını düşünenler, MHP’nin ise ancak 1 milletvekili çıkaracağını düşünenler yanıldılar. Çalışan kazandı. Çalışan AK Parti ve MHP oldu. Haliyle sandıkta başarıyı bunlar yakaladılar.

Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimde de Millet İttifakı eğer devam ederse dahi Cumhur İttifakı karşısında başarılı olmasını pek mümkün görmüyorum bu çalışma temposu ile…

Teşkilatlarını yenilesinler, heyecan getirecek isimlerle siyaset yapsınlar. Halkın önüne alışılmış siyasetçileri koymasınlar. Genel merkez bazında hata yapmamaya başlasınlar. Kısacası halka dokunsunlar. Yoksa sonuç bundan daha kötü olur. Tüm belediyeleri kaptırırlar.

Cumhur İttifakı’nı da tebrik ediyorum…

GHA – İstihbarat Servisi
Nihal Taş

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nihal Taş’ın kaleminden; “YEREL SEÇİMLERİN AREFESIN’DE“

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin