Yeniden Birlik Partisi İsrail’i kınadı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Birlik Partisi (YBP) Genel Başkanı Savaş Yetgin, İrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

İsrail’in ‘terör devleti’ olarak tanımlayan Yetgin, “İsrail’in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz.” dedi.
“Mescid-i Aksâ! Terörizmi kendine resmi politika, bir yol haritası yapmış korsan devlet İsrail’in değil tüm Müslümanların toprağı Kudüs’de bina edilmiş kutsal mekanımız!” diyen YBP Genel Başkanı Savaş Yetgin açıklamasında şunları söyledi.
“Uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam eden, kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldıran, camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere atıp üzerlerinde tepinen korsan devlet İsrail’in son kışkırtmalarından biridir bu. Kudüs ve Mescid-i Aksa, ne bir Filistin sorunu ne de bir Arap sorunudur. Bu bir insanlık sorunu mazlum bir milletin varoluş sorunu bir insan hak ve hürriyetleri sorunudur. Terör örgütü İsrail’in, yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu, emrivakilerle fiili durum oluşturarak, dünyayı yeni planlarına alıştırma oyunundan başka bir şey olmadığı gün gibi aşikârdır.

Müslümanlara karşı ağızlarını açtıklarında insan hak ve hürriyetlerinin çiğnendiğinden endişelerini dile getiren demokrasi münafıklarının bu planlar karşısında ne kadar sessiz kaldıklarını, bilakis siyonist devlete arka çıktıklarını görüyor fakat şaşırmıyoruz.

Tüm Müslümanların toprağı Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya karşı tüm Müslüman devletlerin başta kuruluş felsefesinde Kudüs’ün haklarını savunmak bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da sessizliğe bürünmesi esef verici ve düşündürücüdür.

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez, İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez!

Siyonizmin son kalesi korsan devlet İsrail’in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. “Eğer zalim ısrarla zulüme devam ediyor ise bilinsin ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyor ise bilinsin ki zafer yakındır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeniden Birlik Partisi İsrail’i kınadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin