featured

Yüksel Ekici’nin kaleminden; “Vizyon”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetelerden…
Neşet Tarhan, ilçede bulunan çiftçilere 5 dakikada sonuç veren Akıllı Toprak Analiz Cihazı hediye etti..
Yapılan toprak analizi sonuçlarına göre hangi bitkinin yetiştirilebileceği tespit edilecek olup, dengeli ve yeterli gübreleme yapılması sağlanarak, üretimde en büyük girdi kalemlerinden biri olan gübre konusunda maliyetler düşürülerek çiftçi ekonomisine katkıda bulunulacak. Proje kapsamında yıl sonuna kadar ilçe toprak haritası da çıkarılmış olacak.

Tarhan konuyla ilgili şunları söyledi;
“Yüksek Ziraat Mühendisi olmamdan ötürü, üreticilerimiz için toprak ve suyun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Özellikle şu günlerde birinci sorunumuz deprem afetiyse ikinci sorunumuz kesinlikle kuraklıktır. Maalesef Türkiye’de bölgemizde önemli ölçüde kuraklık bekleniyor. Tarımda fazla su ve gübre kullanımı iyi bir şey değil. Bunun daha rantabl halde yapılması için önlemler almamız gerekiyor. Toprak analizine ihtiyacımız var. Daha önce aylar süren bir incelemeyle ücret karşılığı köylülerimiz toprak tahlili yaptırabiliyordu. Şimdi çiftçimiz 5 dakika kadar kısa bir sürede toprağının azot, fosfor değerini öğrenmiş olacak. Bilinçli gübrelemeden dolayı maliyette düşmüş olacak. Tarım İlçe Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol sonrası ilk toprak haritamızı bu yılın sonuna çıkarmayı planlıyoruz. Çünkü yaşanan olumsuzlukları önlemede hazırlıklı olmak çok önemlidir. Nasıl depremde toprağın sağlamlık analizi çok önemliyse, tarımda da içerisinde bulunan minerallerin bilinmesi o derece önemlidir.”
Neşet Başkanımızın emeklerine sağlık.

Çok önemli bir sorunu çözüme kavuşturmuş olmasından dolayı kendisini sitayişle tebrik ediyorum.
Ama yöre halkı merak ediyor.

Ben tercüman olayım;
Mezitli ve çevresinde çiftçilik yapmaya müsait ne kadar arazi kaldığı konusunda bir bilgisi veya envanter var mı?.

Yüksek katlı inşaatların yapılmasına yol veren imar projelerinin kendi yönetim dönemindeki artış oranı hakkında bizlere istatistiki bilgiler verebilir mi?.
Narenciye bahçelerinin betonlaşması tartışmaları tavan yapmışken, tarım arazileri imarlaşma adı altında bir bir yok edilirken toprak haritasından söz etmek ne kadar inandırıcı ve samimidir?.
Depreme yönelik zemin etüdü konusunda da aynı duyarlılığı göstermek konusunda da çalışmalar yapılmaktamıdır veya yapılacakmıdır?

Soru çok.
Son olarak;
Mezitli’nin 2023 vizyonu bu kadarmıdır?.
**
Sevdiğim Laflar:
“KURUMUŞ İNCİR’E KURT GİRMEZ!

GHA – Konuk Yazar
Yüksel Ekici

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüksel Ekici’nin kaleminden; “Vizyon”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin