featured

Mehmet AÇIK’ın kaleminden; “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN DOĞUM GÜNÜ.”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN DOĞUM GÜNÜ (25 Kasım 1917)

Başbuğ sıfatıyla Türk siyasi hayatında büyük iz bırakan merhum Alparslan Türkeş’in doğumunun 105. yılı…
Allah rahmet eylesin. Büyük liderdi. 80 yıllık ömründe aksiyon adamı olarak ülkücü gençliği dinamik tutmuş ve davasından taviz vermeden Türkçülük akımının öncüsü olmaya devam etmiştir.

Yaşımız gereği haberdar olduğumuz yarım yüzyıla yakın dönemde bildiğimiz siyasi şahsiyetler içinde kimler vardı ve takipçilerine, taraftarlarına baktığımızda. Bugün hâlâ Demirelci var mıdır? Ecevitçiler kim meselâ? Nostaljik olarak duvarında resmi muhafaza edilen liderler kimlerdir, sizce? Erdal İnönücü, Karayalçıncı duydunuz mu siz?Tansu Çillercilik, Mesut Yılmazcılık hiç olmadı. Bugün Gülcü, KK’cı, Meralci, Bebecancı, Davutoğlucu, İnceci, Sarıgülcü var mıdır? Cevabı kendinden menkul bir soru… Haksızlık etmeyelim Demirelci, Ecevitçi Özalcı, yalnızca yaşadıkları dönemde vardı. Demirel’in kurduğu partinin genel başkanıyken bile Cindoruk diye bildiğimiz filozof (!) Hüscin son 25 yılda hep CHP’ye oy verdi. Aslında farkları yoktu….Baykalcılık da CHP genel başkanlığının önüne geçememiştir.

Merhum Necmettin Erbakan’ın Millî Görüş liderliğinin ve düşüncesinin pek çok mirasçısı/paylaşanı/ortağı var ama birkaç parti hâlinde hedefleri hiç de Erbakancılığa uymuyor. Merhum Erbakan hoca dirilip gelse “Hadi ordan, bize zulmetmiş bir zihniyetin masasının ayağı mı olunur!” der … Yol, köprü, baraj, hızlı tren israf diyen karamolla temele daha neler der neler… Temelciler mi, Fatihçiler mi, Gülcüler(!) mi galip gelecek?

Bazı siyasiler karizmatik birer parti başkanı olmuştur ama fikrî ve ideolojik açıdan asla lider olamamışlardır.

Türk milliyetçiliğinin ve ülkücü düşüncenin lideri Alpaslan Türkeş’in fikrî akımı SSCB’nin yıkılmasıyla haklı davasını devam ettirerek, Türk dünyasının birliğine doğru giden bir yol açmıştır. Türk Devletleri Teşkilatı bunun en somut örneğidir. Kızılelma’nın mümkün olduğuna inanmaya başlayanlar çoğalıyor. Bu da da sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la sayın bilge lider Devlet Bahçeli’nin ortak gayretleriyle ve Türk dünyasının geçmişi ve ileriyi okuyabilme basiretine ve ferasetine bağlı devlet adamlarıyla mümkün olmuştur. Mutluyuz.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulmasından kim rahatsız oluyor ve neden?

Arap Birliği, Lâtin Birliğine, Slavyeler Birliği, Avrupa Birliği, Afrika Uluslar Birliği, Şangay İşbirliği vb olunca normal de bizimki olunca “Yoo… Olmaaaz… No no…” diyen nonoşlar ile ortakları yani Amerikan ve Ermeni lobisinin uşakları, Batı’dan fonlanan “jurnalistler” çatlamaktadır. Çatlasınlar!

Başbuğ Alparslan Türkeş’i saygıyla ve rahmetle anıyorum..

GHA – Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Açık

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet AÇIK’ın kaleminden; “BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN DOĞUM GÜNÜ.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin