featured

Dünya Bankası’ndan Alınan 35 Milyar Dolarlık Kredi Tartışma Yarattı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen günlerde “müjde” olarak Dünya Bankası’na toplamda 35 milyar dolar borçlandığımızı açıkladı.

Şimşek’in açıklamasını CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Meclis gündemine taşıdı. Cumhuriyet’in haberine göre Öztürk, söz konusu 17 milyar doların ne zaman ve hangi şartlarda alındığını ve akıbetini sordu.

Kredi şartlarında yer alan “oluşturulan istihdamın yüzde 50’sinin mülteci olması” konusunu da eleştiren Öztürk, “Hem kredi veriyorlar hem de mültecileri istihdam etme şartı koşuyorlar.

Zaten Dünya Bankası’ndan kredi almamız tartışmaya açık bir konuyken, üstüne mültecileri istihdam etme şartının eklenmesi krediyi daha da tartışmalı bir hale getiriyor.

Mültecilere istihdam sağlamak onları ülkemizde kalıcı hale getirmek demek değil midir? AKP iktidarı bir yandan kendine seçmen devşirirken bir yandan da ülkenin demografik yapısına müdahale ediyor.

Merak ediyorum, kredinin kullanılmasında bu şart ne kadar bağlayıcı?” Kendi vatan evlatlarımız işsizlikle, yoksullukla mücadele ederken; kimi evlatlarımız bu nedenle canına kıyarken mültecilere iş garantisi vermek hangi vicdana sığar?”

diye sordu.

ANKARA – Gülçin Çelik

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Bankası’ndan Alınan 35 Milyar Dolarlık Kredi Tartışma Yarattı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin