featured

Mehmet Açık’ın kaleminden; “Kayıt dışı ekonomi”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu ülkenin en büyük sorunlarından biride kayıt dışı ekonomi. Öyle insanlar tanıyorum ki yaptığı ticaretten dünyaları kazanıyor. İş vergiye gelince yanından bile geçmiyor. Zorunlu olarak vermesi gereken (araç ev tarla alışveriş vb.) vergiler dışında vergi vermiyor. Sonra güçlü tam bağımsız Türkiye hayaliyle yaşıyor.

Nasıl olacak…
Daha sonra da ABD, Almanya Japonya gibi ülkelerin neden bu kadar güçlü olduğunu konuşuyoruz. Devletçilik ilkemiz ayaklar altında.

Size yaklaşık 40 yıl önce Almanya’da yaşanan bir hikâyeyi anlatarak konuyu netleştireyim.
Ahmet amca Almanya’da yaşayan bir işçi. Boyacılık yapan akrabasını Almanya’ya götürür. Bir süre sonra kendi evini akrabasına boyatır. Yan komşusu Hans komşusunun evinin baya işçiliğini beğenir ve kendi evininde boyanmasını ister. 1000 marka anlaşırlar. Boyama işi biter ve sıra ödeme yapmaya gelir. Hans 900 mark verir. Boyacı “1000 marka anlaştık neden 900 mark verdiniz” der.

Hans sen Almanya’ya yeni geldin. Bildiğim kadarıyla vergi mükellefi değilsin der. Boyacı Hans’ın söylediklerini onaylar. Hans; “ben şimdi sana ödemediğim bu 100 Markı senin yerine Alman vergi dairesine verecem” der. Güçlü Almanya böyle olunuyor. Bu hikayeyle birde bizi karşılaştırın lütfen.Biz nasıl ödemeyiz bunu araştırıyoruz. 100/60 vergi ödemiyor sonra hizmet bekliyoruz. Bu A hükümeti B Hükümeti fark etmez güçlü ve büyük Türkiye hep birlikte ödediğimiz vergilerle olur…

GHA – Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Açık

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Açık’ın kaleminden; “Kayıt dışı ekonomi”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin