featured

Meral Akşener, ‘Anlat İstanbul’ programında konuştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meral Akşener, ‘Anlat İstanbul’ programında konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen “Anlat İstanbul” programının sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen “Anlat İstanbul” programının sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuştu.

Kolay gibi görünen pek çok konunun inanılmaz zor olduğunu belirten Akşener, partililere seslenerek “Millet İttifakı denilen organizasyonun neredeyse 2017’den beri var olan Cumhur İttifakı organizasyonunu geçtiği konuşuluyorsa ve ‘Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak’ diye merak varsa,  bugün İstanbul ve Ankara’nın kazanılmasına dair mutluluk- heyecan konuşuluyorsa ve muhalif seçmen diye kabul ettiğimiz, hangi siyasi partiye oy verirse versin, o seçmen bugün umutlu ve kendine güvendiyse, Türkiye’de muhalefet diye bir tarif hızlı-net ve güçlü bir şekilde yapılabiliyorsa bunun sahibi sizlersiniz.

92 puan alıp mülakatta elenmiş ama buna karşılık 58-62’lik puanlarla yanındaki arkadaşının tayin edildiği umutsuz-mutsuz bu ülkeyle bağı zayıflamış gençlerle karşılaşıyorsunuz. Diyelim ki o çocuk yok, o dükkanların içinde bağıra bağıra ağlayan annelerle karşılaşıyorsunuz. KPSS diye derin bir problemin var olduğunu, inanılmaz bir kayırmacılığın oradan başladığını görüyorsunuz. Üniversitede okutabilmek için kendinden kızmış aileyi görüyorsunuz. Anadolu’da dişle ilgili inanılmaz bir sorun var bileseniz. Her gülümseyenin ağzında diş yok. Anne veya baba fark etmiyor. Çünkü çok pahalı ve yaptıramamış. Böyle bir sistemde kendinden kızmış, çocuğunu okutmuş. Bitmemiş oraya para harcama işlemi. Bu sefer KPSS’ye çalışmak için çocuk dershaneye gitmiş, özel ders almış, para harcanmış. Ailenin dişini sıkma hali devam etmiş.

Geziler tamamlanınca bir şey fark ettim. Ev kadınlarının hali perişan. Hayvan yetiştiricilerinin inanılmaz hikayeleri var. Mesela Kayseri’de gözleri yaşlı benden daha genç bir arkadaş var. ‘Abla ben hayvanlarıma oruç tutmayı öğretiyorum’ dedi.  Yem o kadar pahalı ki, aralıklarla veriyor. Bu arada o dükkanların içinde hiçbir siyasi partiyi yermedim, kendi partimizi övmedim ve asla propaganda yapmadım. Çünkü çok uzun bir zamandır, “o onu dedi, bu bunu dedi’ üzerinden seçmen velinimet olmaktan çıkmış ama müşteri velinimet. Biz bir sonuç olarak ‘seçmen velinimettir’i siyasilerin alnına çakabilirsek demokrasi o zaman gerçekten işler. Hizmet üzerinden, çözüm önerileri üzerinden rekabet eden bir siyaset hiç kimseyi birbiriyle dövüştürmez.” değerlendirmesinde bulundu.

Manisa’da AK Partili bir yöneticinin “Hayvanlar oruç tutmaz Meral Hanım” dediğini aktaran Akşener, “Evet hayvanlar oruç tutmaz’ dedim. Ama yem fiyatları bu kadar pahalı olursa sevgili kardeşim, ağlayarak mizah olur. Bu ne biliyor musunuz; seçmen iknasına dair hiçbir anlayışın, birikimin kalmadığını somut olarak görüyorsunuz. Vatandaştan kopan, seçmenden kopan ve yine inandıklarımız üzerinden, aidiyetlerimiz üzerinden hala bizi dövüştürmeye gayret eden o tembel zihniyetin somut hali. Buradan çıkan nedir, buradan çıkan şudur; biz doğru yoldayız. Biz İYİ Parti olarak merkezde miyizdir, orada mıyızdır, burada mıyızdır; bütün tarifler değiştiği için buna bir şey diyemem ama net bir tarifimiz var, biz makulün temsilcisiyiz. Makulün peşinden yürümeye devam edeceğiz.

Bir ülkede eğer uyuşturucu ucuzsa bilin ki, her şey tatildir. Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki, görev yerine getirilmektedir. Öyle anlaşılır. Bu ülkede 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa, bu uyuşturucu ucuz demektir, bu ülkenin içine giriyor demektir, bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir. İstanbul, Ankara, Bitlis’ten bahsediyorum; her yerde annelerin şikayeti uyuşturucu. Demek ki, bir yerlerde bir bozukluk var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor.

Biz buna kapı siyaset demiştik ama çok fazla hayata geçirme şansımız olamamıştı. Bu kapı siyaseti şimdi şöyle bir yere evrildi. Biz ilçe teşkilatlarımızın çalışmasıyla, izin almasıyla; ben, bir genç arkadaşımız ve sosyal hizmetler konusunda uzman bir hanım arkadaşımız – hanım kız deyince kızılıyor sürtük denilince problem yok – dolayısıyla iki genç kadın arkadaşla geziyoruz. O evlere izin alarak giriyoruz. Şimdi bu gezinin bir diğer ayağını yapacağız. Öğrenme kısmı benden başlıyor. İstanbul’un bazı mahallelerinde bazı sokaklarında tahmin edemeyeceğiz problemler, acılar var. Bir beka sorunu da burada. “

Çocukların protein alamamasından dolayı zayıf kaldığına ve yaşadıkları sağlık sorunlarına işaret eden Akşener, sosyal devlet anlayışının öldüğünü ekledi.

İYİ Parti lideri sosyal devletin yapması gerekenleri sıraladı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meral Akşener, ‘Anlat İstanbul’ programında konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin