featured

Tatil Planı: Adana’nın En Güzel Günleri ve Portakal Çiçeği Karnavalı Heyecanı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatil planı: Adana’nın en güzel günleri 

Bugünler Adana’nın en güzel günleri… Adanalıların deyimiyle “limonata” gibi hava var. Üstelik portakal ağaçları çiçek açmaya ve etrafa mis gibi kokular yayılmaya başladı.

Adanalıların bir geleneği var; Türkiye’nin ya da dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar, portakal çiçeği mevsiminde mutlaka Adana’ya geliyorlar. Çünkü yılda sadece bir kez ve en fazla üç dört hafta sürecek bir coşku yaşanıyor bu şehirde. 

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI

Portakal çiçeği mevsimi, iklim durumuna göre birkaç gün fark etmekle birlikte, genellikle 5-20 Nisan tarihleri arasını kapsıyor. Her yıl bu süre zarfında kentte bir festival yapılıyor. Adana sokaklarında bir milyondan fazla kişinin karnaval coşkusunu yaşadığı muhteşem bir organizasyon gerçekleşiyor. Bu yıl karnavalın 12’ncisi organize edilerek 13-21 Nisan günleri arasında sanat ve performans aktiviteleri gerçekleşecek. Karnavalın coşkusu hafta sonuna gelen günlerinde doruğa çıkıyor. Bu nedenle kimileri özellikle hafta sonu Adana’ya akın ederken kimileri de daha sakin olan karnaval sonrasındaki günleri tercih ediyor. 

KARNAVAL NEREDE OLACAK?

Yurt içinden ve dışından yüz binlerce kişiyi Adana’da buluşturması beklenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda bu sene yüzden fazla etkinlik yapılacak. Bu etkinlikler, Atatürk Parkı, Merkez Park, Tarihi Kent Merkezi, Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan ve Kozan ilçelerindeki açık hava alanlarında ve ayrıca çok sayıda salonda gerçekleştirecek.

ETKİNLİKLER ÜCRETLİ Mİ?

Karnavalda çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Birçok ünlü isim de sokaklarda olacak. Üstelik Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından programa dahil edilecek birkaç özel etkinlik dışında, tüm etkinlikler ücretsiz.

KARNAVAL KORTEJİ

Her karnavalda olduğu gibi bu karnaval da elbette kortejsiz olmaz. Karnaval korteji, rengarenk kostümlerle özel hazırlıklar yapan gruplardan oluşuyor. Etkinlik komitesinin bir ricası var: “Sivil katılımcılarımızın kaldırım kenarından izlemesini, kortejin görkemli ve coşkulu görüntüsünün korunması konusunda bizlere yardımcı olmanızı önemle rica ediyoruz.

”NEREDE KONAKLAYABİLİRİM?

Tüm dünyada, karnaval, festival, fuar benzeri etkinliklerin olduğu dönemlerde konaklama fiyatları arttığını düşünürsek Adana’da da bu durum geçerli. Festival boyunca konaklama fiyatlarında artışlar oluyor. Otellerde yer bulamazsanız veya bütçeniz kısıtlıysa günlük ev ya da oda kiralama uygulamalarına baksanız iyi olur. Ayrıca karnaval sırasında Merkez Park yerleşkesinde büyük bir kamp alanı mevcut olacak. Burada çadırlarınızda konaklayabilirsiniz. Kamp alanında aydınlatma, güvenlik, su, tuvalet ve süpermarket imkânları bulunuyor. Ancak çadırlara elektrik çekilemediğini belirtelim.

ADANA SOKAKLARINI KEŞFEDİN

Festival boyunca kapalı bir mekana tıkılı kalmak yerine Adana sokaklarını keşfederek daha güzel zaman geçireceğinizi belirtelim. Bu nedenle rahat giysilerinizi ve ayakkabılarınızı yanınıza almayı unutmayın ki rahat rahat yürüyebilin. Özellikle akşamüstü saatlerinde şehrin caddelerindeki portakal çiçeği kokusunun yoğunluğunda arındığınızı, yaşama sevincinizin arttığını ve doğanın mucizesine tanıklık ettiğinizi göreceksiniz. Yani kısaca Adana’nın büyüleyici sokaklarında olmayı ihmal etmeyin.

ADANA LEZZETLERİ

Malumunuz Adana’nın mutfağı meşhur. O nedenle sokakları arşınlarken hemen her köşe başındaki farklı lezzetleri de tatmayı ihmal etmeyin. Karnaval döneminde renklenen sokaklar da Adana lezzetlerinin tadına bakabilir, yediden yetmişe keyifli insanlar olan Adanalılarla sohbet edebilirsiniz.

BAŞKA NE YAPABİLİRİM?

Özellikle uzak şehirlerden Adana’ya geliyorsanız şehrin diğer güzelliklerini de keşfedebilirsiniz. Seyhan Nehri’nin kıyısında, Toros Dağları’nın güneyindeki Adana, tarihi, doğası ve kültürüyle ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. Adana’da keşfedilecek ne çok yerin olduğunu görünce şaşıracaksınız!

O kadar yolu gelmişken tatilinizi belki uzatmak bile isteyebilirsiniz. Çünkü Adana’dan günübirlik ulaşım mesafesinde birçok yeri görme şansınız var.  

DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUYALIM

Yalnız bu tür festivallerde en büyük sorun çevre temizliği olabiliyor. O nedenle lütfen sokaklarda kutlanan karnavalda çevreyi kirletmemeye, sokakları temizleyen görevlilerin iş yükünü artırmamaya da özen gösterin. Sonuçta bu karnaval, onların da karnavalı!

Son söz festival komitesinin: “Biz hazırız! Zengin yemek kültürü, denizi, dağları, ovaları, yaylaları, binlerce yıllık geçmişi, insanı, sanatı ve yerinde yaşadığınızda sizleri mutlu edecek onlarca farklı tadıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana’ya sizleri bekliyoruz.

Nihal Taş

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tatil Planı: Adana’nın En Güzel Günleri ve Portakal Çiçeği Karnavalı Heyecanı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin