featured

Derya Morcalı’nın kaleminden; “HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN BİR ACAYİP ZOR YARIŞ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Bir seçimi daha geride bıraktık. Hazırladıkları listeler ile seçmenin önüne ‘buyurun bu isimlere oy verin’ diyen liderler, aldıkları seçim sonuçlarıyla sorgulanmaya başladılar.

Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmak istemiyor. Ekrem İmamoğlu ise koltuğa göz kırpıyor.

Meral Akşener, kurultay kararı alıp az zararla seçimi telafi etmek istiyor.

Diğer ittifak ortakları ise ‘kısa günün karı’ diyerek avuçlarını ovalıyorlar.

Seçmenin ise kavga etmesini bekleyenler hüsrana uğruyor!

Seçmen kavga etmeyecek, etmez de…

Çünkü seçmeni insan yerine koymayan liderler için kavga etmeye hiç gerek yok. Siyasetle uğraşan insanlarla konuştuğumda ‘hakkımızda hayırlısı olsun’ diyerek seçmen alınan sonuca saygı duyuyor.

Türk seçmeni akıllıdır. Dengeleri korumasını, siyaset yapan liderlere mesaj vermesini iyi bilirler. Kimse bu liderler için kavga etmez. Etmemesi de gerekir.

Yerel seçimlere kadar partilerinin başında yer almak isteyen liderler ki ben onlara genel başkanlar diyorum. Sanırım boylarının ölçüsünü bir kez daha almak istiyorlar. Seçmene ne verdik ki ne alalım? Sorusuna yanıt aramak yerine, seçim sonuçlarının başarısızlığını değerlendirmek yerine dar çerçevesindeki yönetim kademesiyle kafalarını yine kuma gömmeyi tercih ediyorlar.

Seçmen kavga etmeyecek. Birbirine kızmayacak. Herkes birbirine saygı duyacak. Yetki verdiği isimlere ‘buyurun bizi temsil edin de görelim’ diyerek bekleyecek. İzleyecek.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin düğmeye basarak ‘sahada olun’ çağrısını ben kendi adıma doğru buluyorum. Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Milet İttifakı’nın elindeki belediyeleri kazanmamız lazım’ direktifiyle hareket ediyor. Bunun için de yerel yönetimlerde söz sahibi olan belediye başkanlarının bu 10 ayı iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

Bu tarihe kadar seçmenin yanında takdir kazanamayan belediye başkanlarının 10 aylık sürede halkın nasıl sevgisini kazanacağını da anlamakta zorlanıyorum.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir Belediyelerinin çalışma tempolarına baktığımda aslında hangi ilçede hangi partinin belediye başkanlıklarını yeniden kazanacakları az çok belli gibi şeklinde değerlendirip, öyle görüyorum.

Yanılır mıyım?

Çok da yanılacak bir durum yok gibi ortada…

Az hata yapan ipi göğüsler.

Millet İttifakı’nın yerel seçimlere ittifakı bozmadan gitme kararı aldığını siyasi kulislerde duyuyoruz. Eğer bu ittifak bozulmaz ise (Yeşil Sol Parti bozacağa benziyor) Seyhan, Çukurova, Ceyhan ve Karataş ilçelerinde Millet İttifakı’nın belediyeyi kazanmalarının kesin gibi gözüktüğünü söyleyebilirim.

Diğer ilçelerde durum ise Cumhur İttifakı’ndan yana…

Büyükşehir Belediyesi’ne gelince…

Cumhur İttifakı halkın kabul edeceğin bir ismi aday gösterir ise bu makama, Millet İttifakı’nın elinden başkanlığı alacaklarını da söylesem yanlış bir tespitte bulunmuş olmam.

10 ay uzun bir süre…

Daha çok şey değişir ama Sayın Zeydan Karalar beyin bu dengeyi değiştirecek bir gayret içinde olacağına da hiç ama hiç ihtimal vermiyorum.

Sözün özü, ‘Seçmen kavga etmeyecek’ asıl kavga edenler ‘siyasi kararları verenler’ olacak.Derya Morcalı

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Derya Morcalı’nın kaleminden; “HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN BİR ACAYİP ZOR YARIŞ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin