featured

İŞTAHI KABARAN EV SAHİPLERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu gün yazımın konusu ev sahipleri Kiraya ara zam isteyen ev sahibi nereye şikayet edilir..? Takipçisi olduğum konu ev sahipleri..
Asgari ücrete gelen zam sonrası kiracı ev sahibi karşı karşıya
Maaşlara bu ay zam yapılmasının ardından ev sahipleri kiracıların kapısını ara zam bahanesi ile çalmaya başladılar. Kiraya ara zam isteyen ev sahibi nereye şikayet edilebilir…Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son 2 yıldır had safhaya ulaştı. Kira zammı meselesi tarafların arasını açarken fırsatçı ev sahiplerinin daha yüksek kira bedeli için denemedikleri yol kalmıyor. Ev sahipleri özellikle son günlerde ara zam talepleri ile gündem olmaya başladılar.

EV SAHİPLERİNİN İŞTAHI KABARDI

Asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına zam gelmesi ile beraber ev sahiplerinin de iştahı kabardı. Kiracıların gelirlerindeki artışa göz koyan ev sahipleri kiracıların kapısını ara zam gerekçesi ile çalmaya başladılar. Bu durum karşısında kiracılar neler yapabileceklerini araştırmaya koyuldular. Bazı kiracılar ise ev sahipleri ile sorun yaşamamak adına çaresizce ara zam talebine onay vererek kirayı artırıyorlar.

ARA ZAM YASAL DEĞİL!

Kiraya ne zaman zam yapılabileceği kira sözleşmesi ile kayıt altına alınmaktadır. Yılda bir defadan fazla kiraya zam yapmak mümkün değildir. Kira sözleşmelerinin yazılı olmasının şart olmadığı düşünülünce ev sahipleri kesinlikle kiracılardan ara zam talep edemezler. Bu yönde talepler varsa yasal olmayacaktır. Kiracılar ara zam taleplerini kabul etmeden reddetmelidirler. Yine de ev sahibi kiraya ara zam talep ederse o zaman kiracılar ev sahibi şikayet etme yolunu tercih edebilirler.

EV SAHİBİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Ev sahiplerinin ara zam talep etmesi yüzde 25 kira zammı sınırının aşılması anlamına da geliyor. Bu da yasalara muhalefet etmek anlamı da içeriyor. Böyle bir durumda kiracı ev sahibini şikayet edebilir. Alo Maliye 189 aranarak bu şikayet yapılabilir. Aynı şekilde e-devlet üzerinden de ihbar formu doldurularak şikayet yapılabilir. Bir diğer alternatif ise ev sahibini CİMER’e şikayet etmek olacaktır.

Nihal Taş

7
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İŞTAHI KABARAN EV SAHİPLERİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin